Reţete raw: Cheesecake de gutui fără foc

De Diana Zagrean pe

Gutuile sunt, poate, cele mai reprezentative fructe ale toamnei. De ce să nu ne bucurăm de aroma delicată şi să facem un desert delicios, plin de vitamine? Iată cum să faceţi un cheesecake de gutui fără foc.
Ingrediente crustă:
1 ceaşcă migdale
4 linguriţe sirop de agave
½ ceaşcă ulei de cocos
Extract de vanilie
Sare de mare sau de Himalaya
½ ceaşcă curmale fără sâmburi, înmuiate
Ingrediente cremă cheesecake:
3 ceşti alune caju înmuiate timp de 2 ore
1 ceaşcă ulei de cocos
½ ceaşcă suc de lămâie
2 linguriţe extract vanilie
½ linguriţă sare de mare
¾ ceaşcă sirop de agave
2 ceşti piure de gutui (aproximativ 2 bucăţi)
Gem de fructe goji sau gem de gutui raw şi coajă de lămâie pentru ornat
Mod de preparare:
Râşniţi migdalele uscate într-un blender. Adăugaţi restul de ingrediente pentru crustă şi amestecaţi până obţineţi o pastă omogenă.
Presaţi aluatul într-o formă de tartă. Daţi la frigider până este gata crema de gutui.
Adăugaţi toate ingredientele pentru crema de cheesecake într-un blender şi amestecaţi până la omogenizare. Turnaţi crema peste crustă şi daţi la congelator până se întăreşte bine (circa 1 oră). Daţi la frigider şi ţineţi la rece peste noapte.
Garnisiţi cu gem de fructe goji sau alt gem raw şi presăraţi coajă de lămâie pe deasupra.
Serviţi rece.

Poftă bună!
Foto: Facebook
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO