REŢETE DESERT: Tartă cu lămâie

.

Invata sa prepari o tarta cu crema de lamaie ca la carte, pentru a impresiona oaspetii si familia.
Ingrediente pentru aluat:
►350 g făină
► 200 g unt
► 120 g zahăr pudră
► sare
► 2 linguri zahăr vanilat
► coaja de la o lămâie
► 1 fiolă esenţă de lămâie
► 1 ou
Ingrediente pentru cremă:
► 250 ml lapte
► 1 lingură de amidon
► 3 gălbenuşuri
► zeama de la o lămâie
► coaja de la o lămâie
► 100 g zahăr
Încearcă şi reţeta noastră de prăjitură cu lămâie şi nuci
1 Într-un vas se pun toate ingredientele pentru aluat, care se frământă până la omogenizare. Se acoperă bine şi se dă la rece o oră şi jumătate, apoi se întinde o foaie subţire ce se pune în tavă specială de tartă, se înţeapă cu furculiţa şi apoi se dă la cuptor, la foc mic, cam 20 de minute. Atenţie! Trebuie păstrat puţin aluat pentru ornare.
2 Pentru cremă se dă în clocot laptele, se adaugă zahărul şi amidonul şi după ce zahărul s-a topit se dă la o parte. Separat, se freacă gălbenuşurile, zeama şi coaja de lămâie. Se pun gălbenuşurile peste laptele răcit şi se mai ţin pe foc câteva minute până se îngroaşă.
3 Acum, că blatul s-a răcit, se poate pune umplutura, iar deasupra, din coca rămasă, se pot tăia şi pune deasupra fâşii pentru ornament.
Se mai dă la cuptor încă 15 minute, tot la foc mic.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton