Invata sa prepari o tarta cu capsuni si gem delicios ca la mama acasa. Ingrediente:
►250 g făină
► 3 ouă
► 100 g unt
► 50 g zahăr
► 50 ml lapte
► 1 vârf de cuţit sare
► 2 plicuri zahăr vanilat
► 200 g gem de căpşuni
► 200 g frişcă (opţional)
► 200 g capsuni (opţional)
Încearcă şi reţeta noastră de şarlotă de căpşuni cu frişcă
1 Se freacă într-un castron untul cu zahărul până se omogenizează. Se adaugă apoi 2 gălbenuşuri şi un ou întreg, sarea, zahărul vanilat, laptele şi făina. Se amestecă din nou foarte bine. Coca astfel formată se bagă la frigider pentru o oră.
2 Apoi, se iau formele de tarte, se tapetează cu hârtie pergament, şi se pune un strat de 3-4 mm grosime din cocă. Tartele se înţeapă cu o furculiţă, din loc în loc, pentru a nu se umfla şi se bagă la cuptor, la foc mediu.
3 Când sunt gata, se scot, se lasă să se răcească şi se ung cu un strat de gem, apoi se decorează (opţional) cu frişcă şi capsuni taiate bucati mari.