DESERT de POST: Tort cu mere şi stafide

De Diana Zagrean pe

Am intrat în Postul Crăciunului, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să renunţăm la dulciuri. Iată o reţetă de desert de post cu mere şi stafide.
Ingrediente:
2 kg mere
50 biscuiţi simpli
600 ml de apă
500 grame zahăr
4 plicuri praf de budincă de vanilie
Stafide, după gust
esenţă de rom
scorţişoară
Mod de preparare:
Stafidele se lasă la înmuiat în esenţa de rom circa 1 oră. Se pun la fiert jumătate de litru de apă cu zahărul.
Merele se curăţă şi se taie cubuleţe, după care se adaugă la sirop şi se lasă până se înmoaie puţin.
Preparaţi budinca de vanilie cu apa rămasă şi amestecaţi cu merele şi stafidele scurse.
Tapetaţi o tavă cu biscuiţi simpli, peste care turnaţi un strat de cremă. Alternaţi câteva straturi egale de cremă de mere şi vanilie şi biscuiţi.
Aveţi grijă ca ultimul strat să fie de cremă şi daţi la rece câteva ore.
Puteţi orna cu frişcă vegetală şi scorţişoară.
Poftă bună!
Vezi aici mai multe variante de prăjituri pe blogul de retete by Unica.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO