REŢETE: Pui umplut cu gutui

De Libertatea pentru femei pe

Ce poate fi mai delicios decât un pui umplut cu fructe şi legume în această toamnă? Dacă tot vine frigul, propunem o reţetă delicioasă de pui umplut cu mere şi gutui.

► un pui
► 4 gutui
► 4 mere verzi
► zeama de la două lămâi
► cimbru
► 2-3 foi dafin
► sare grunjoasă
► piper negru măcinat
► 200 g unt
► 100 ml vin alb dulce
► 5-6 căței usturoi
► hârtie de copt
1. Se spală bine puiul și se pârlește câteva minute la flacără. Se acoperă 2-3 minute cu apă clocotită și se scoate în sită să se scurgă.
2. Se topește între timp untul, la baie de aburi și se pisează usturoiul. Se amestecă cu untul și cu vinul dulce. Se potrivește compoziția de sare și piper și se unge puiul atât în interior, cât și pe exterior. Se condimentează cu cimbru și foi de dafin.
3. Separat, se curăță gutuile și merele, se spală, se feliază și se stropesc cu lămâie. Cu o parte din cantitatea de fructe se umple puiul. Se acoperă apoi cu hârtie de pergament, astfel încât să nu ia contact direct cu temperatura din cuptor și să nu se usuce.
4. După ce s-a pătruns puiul, se rupe hârtia, se aşază restul de compoziție în tavă, în jurul puiului, şi se mai lasă 20-25 de minute la cuptor, până se rumeneşte. Se servește cu sosul dulce și fructele aromate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro