DESERT: Tartă cu mere şi nucşoară

De Revista Unica pe

Invata sa prepari o tarta cu mere, scortisoara si nucsoare delicioasa.
1 kg mere; 250 g făină;125 g margarină; 250 g zahăr; 20 ml oţet; scorţişoară, nucşoară, sare
Încearcă şi reţeta noastră de tarta tutti frutti
Frământă un aluat din făină, margarină rece, oţet îndoit cu apă şi un praf de sare. Lasă-l la rece minimum o oră. Întinde două foi subţiri. Curăţă merele şi taie-le felii subţiri sau cubuleţe. Topeşte zahărul într-o tigaie şi amestecă-l cu merele, să se caramelizeze câteva minute. Întinde una dintre foile de aluat în forma de tartă şi coace-o la cuptor 5 minute. Adaugă merele cu zahăr, presară scorţişoară şi nucşoară şi acoperă cu a doua foaie de aluat. Coace la foc mediu, circa 30 de minute. Cu 10 minute înainte să fie gata, presară zahăr, să se caramelizeze uşor pe deasupra.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro