DESERT: Tartă cu mere şi nucşoară

.

Invata sa prepari o tarta cu mere, scortisoara si nucsoare delicioasa.
1 kg mere; 250 g făină;125 g margarină; 250 g zahăr; 20 ml oţet; scorţişoară, nucaoara, sare
Încearcă şi reţeta noastră de tarta tutti frutti
Frământă un aluat din făină, margarină rece, oţet îndoit cu apă şi un praf de sare. Lasă-l la rece minimum o oră. Întinde două foi subţiri. Curăţă merele şi taie-le felii subţiri sau cubuleţe. Topeşte zahărul într-o tigaie şi amestecă-l cu merele, să se caramelizeze câteva minute. Întinde una dintre foile de aluat în forma de tartă şi coace-o la cuptor 5 minute. Adaugă merele cu zahăr, presară scorţişoară şi nucşoară şi acoperă cu a doua foaie de aluat. Coace la foc mediu, circa 30 de minute. Cu 10 minute înainte să fie gata, presară zahăr, să se caramelizeze uşor pe deasupra.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton