REŢETE: Orez cu ciuperci şi usturoi

De Libertatea pentru femei pe

Invata sa prepari o mancare de orez cu ciuperci, piept de pui si usturoi ca la mama acasa.
► Ingrediente
► 8 linguri orez cu bob mare
►un căţel usturoi
►o linguriţă unt
Pentru sos:
►200 g piept de pui
►8 ciuperci
►25 g unt
►2 linguri făină
►200 ml vin alb
►sare
►piper

Încearcă şi reţeta noastră de roşii umplute cu ciuperci
► Preparare:
1. Într-un vas, se pune orezul la fiert cu apă măsurată de trei ori cantitatea lui. Se adaugă usturoiul feliat, se pune capac şi se lasă la foc mic. Când apa a scăzut complet, se trage de pe foc şi se amestecă cu unt.
2. Într-o tigaie, se căleşte în unt pieptul tăiat cubuleţe, se adaugă ciupercile feliate şi, când apa lor s-a evaporat, se presară sare şi piper şi se adaugă făina. Se amestecă şi apoi se desface cu vinul turnat puţin câte puţin. Se lasă câteva minute pe foc până ce devine gros.
3. Se aduce la masă cu orez.

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica