DESERT: Colac cu vanilie şi rozmarin

De Lumea Femeilor pe

Iată cum să prepari un delicios desert, un colac cu vanilie si rozmarin ca la mama acasă.
Aluat:
►175 ml lapte călduţ
► 1 drojdie uscată
► 80 g zahăr
► 400 g făină
► 100 g migdale tocate
► 2 păstăi de vanilie
► 2 crenguţe de rozmarin proaspăt
► 100 g unt
► 2 ouă
► 1 linguriţă sare În plus:
► 1 gălbenuş de ou
► 2 linguri lapte
Decor:
► 100 g zahăr vanilat
► 2 linguri zeamă de lămâie
► câteva ace de rozmarin
► 1 lingură zahăr
►Păstăile de vanilie se taie pe lung, se scoate miezul şi se fierb împreună cu laptele, cca 5 minute. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi se scot beţele de vanilie şi rozmarinul. Drojdia se amestecă cu laptele şi 1 lingură de zahăr şi se lasă 15 minute la dospit. Se încorporează şi făina şi se frământă un aluat.
► Aluatul se împarte în două bucăţi şi se întind 2 batoane de cocă de cca 50 cm lungime, care se împletesc într-o cunună. Se lasă 20 de minute deoparte.
Gălbenuşul se amestecă cu laptele şi se unge colacul, care se pune apoi în cuptor, la 200°C, 30-45 de minute, până când capătă o culoare aurie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro