REŢETE: Chiftele cu morcovi şi sos

De Lumea Femeilor pe

Învaţă să prepari chiftele cu morcovi şi sos ca la mama acasă.

►500 g carne tocată mixtă
► 1 ceapă
► 1 chiflă
► 2 linguri boia de ardei dulce
► 1 lingură muştar
► sare, piper
► 2 linguri unt
► 1 ou
► 2 linguri pătrunjel tocat
► 1 lingură ulei
În plus:
► 800 g morcovi Sos:
► 1 ceapă
► 300 ml supă de legume
► întăritor de sos
►  3 linguri Delikat Legume
Încearcă şi reţeta noastră de chiftele de legume
►Se înmoaie miezul de chiflă în apă călduţă. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt, apoi se căleşte într-o lingură de unt. Se dă deoparte.
► Carnea se amestecă cu ceapa, cu miezul de pâine, oul, boia de ardei, muştar, sare, piper şi pătrunjel. Se obţine o compoziţie din care se fac chiftele. Untul şi uleiul se încing într-o tigaie şi se prăjesc chiftelele, cca 6-8 minute, după care se păstrează la cald.
► Morcovii se fierb în apă sărată, cca 8 minute. Pentru sos, se toacă mărunt ceapa, călită puţin. Se adaugă supa, întăritorul de sos, apoi
3 linguri Delikat Legume. Se fierbe până scade.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro