Friptură de iepure cu măsline

.

O reţetă de friptură deosebită, pe care trebuie să o încerci măcar o dată. Îţi va plăcea cu siguranţă!
PORŢII: 4
PREPARARE: 1-2 ore
coacere: 2 ORE
Ingrediente:
►un kg carne de iepure (piept, pulpe)
►500 ml vin alb dulce, dacă e iepure de casă sau 500 ml vin roșu, dacă e iepure de câmp
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat și boabe
►2-3 foi dafin
►150 g măsline
►ulei de măsline ►8 roșii
►busuioc verde ►cimbru verde
►1-2 lămâi ►2-3 fire usturoi

1. Se spală bine carnea de iepure sub jetul de apă rece. Se șterge cu un șervet, să nu rămână niciun strop de apă. Se freacă cu sare, piper, se înfășoară în ierburile aromatice și se acoperă cu vinul. Se lasă la macerat.
2. Se curăță roșiile, se opăresc, se decojesc și se pasează cu blenderul. Piureul de roșii se pune să fiarbă, se adaugă usturoi, ulei de măsline, sare și piper. La sfârșit, se pun măslinele și busuiocul.
3. Se bagă carnea de iepure în cuptor și se înăbușă la foc moderat. În acest timp, se ține acoperită cu un capac să se pătrundă bine. Se servește cu sosul de roșii cu măsline. Se ornează cu felii de lămâie și busuioc.
O altă reţetă delicioasă: pulpe de iepure la cuptor!
Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton