Ciorbă de fasole

De Libertatea pentru femei pe

Nimic mai bun şi mai răcoros pentru această vară!
PORȚII: 4-6
PREPARARE: 30 min
FIERBERE: 120 min
► Ingrediente
► un dovlecel
►300 g fasole mare
►2 fire praz
►3 cartofi
►2 morcovi
►1-2 ardei
►o țelină mică
►1-2 roșii
►sare
►piper negru măcinat
►2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
►500 ml borș
►o legătură leuștean

► Preparare:
1. Se alege fasolea, se spală și se lasă câteva ore în apă. După ce s-a umflat, se scurge și se fierbe în 2-3 ape.
2.  În timpul acesta, se curăță restul legumelor, se spală și se taie ca pentru ciorbă. Se pun să fiarbă în apă cu sare, se adaugă fasolea, sarea, uleiul de măsline și se lasă la foc potrivit.
3. Separat, se clocotește borșul câteva minute.
4. Se adaugă în ciorbă roșiile și borșul clocotit. Se mai lasă câteva minute și se servește ornată cu leuștean proaspăt tocat mărunt.
Încearcă şi supa cu germeni de fasole!
Foto: Northfoto

Îți recomandăm și această rețetă de ciorba de fasole cu afumatură

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro