Ciocănele caramelizate

De Libertatea pentru femei pe

Încearcă diseară această reţetă inedită care va fi pe placul întregii familii!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
COACERE: 30 min
► Ingrediente
►un kg ciocănele de pui
►2 linguri zahăr
►2 linguri sos de soia
►2 lingurițe oțet balsamic
►sare grunjoasă
►3-4 linguri ulei de măsline
►cimbru măcinat

► Preparare:
1. Se spală ciocănelele și se țin 3-4 minute în apă clocotită. Se scot, se scurg și se înțeapă.
2. Separat, se caramelizează zahărul. În momentul în care s-a topit tot, se adaugă două lingurițe de apă, sosul de soia, oțetul balsamic, sarea, cimbrul măcinat și uleiul de măsline. Se fierb la foc potrivit. După ce sosul a scăzut și a căpătat consistență, se ia de pe foc şi se trec ciocănelele prin el, apoi se bagă în cuptor, la 150°C.
3. Se mai stropesc din când în când cu sosul din tavă. După ce s-au rumenit, se scot.
Încearcă şi o reţetă de desert: nuci vieneze caramelizate!
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro