Pui cu Mango

De Ebucataria.ro pe

De obicei, când mi-e poftă de vreo chinezărie, răsfoiesc Reţetele lui Radu. Ieri am dat peste acest pui cu mango…
… la care am poftit intens de îndată. Am adaptat (puţin) reţeta la ce-aveam eu la îndemână şi de ea am lipit un orez basmati, ca să-i dau o tentă de multiculturalitate 🙂

Ingrediente (pentru 4 porţii)

    * 800 g piept de pui dezosat, fără piele, feliat
    * 1 mango
    * 1 morcov
    * 1 ceapă
    * 1 ardei gras roşu
    * 2 cm de rădăcină de ghimbir
    * 4 căţei de usturoi
    * 1 ardei iute roşu (dar eu am folosit o jumătate de linguriţă de pastă de curry roşu, ca aici)
    * 2 linguri de sos de soia
    * 2 linguri de sos Hoi Sin
    * 2 cepe verzi
    * ulei
    * opţional, orez basmati ca garnitură

Reţetă

Mai întâi, am pregătit ingredientele. Am tăiat ceapa peştişori, am zdrobit usturoiul, iar ardeiul gras, morcovul şi ghimbirul le-am tăiat bastonaşe. Am curăţat mango şi l-am tăiat cubuleţe. La final am tăiat feliile de piept de pui fâşii.Apoi am încins 2 linguri de ulei în wok şi am pus ceapa, pe foc mare, iar dupa 30 de secunde am pus şi usturoiul şi ghimbirul. După alte vreo 30 de secunde am pus morcovul. Am amestecat cam un minut, apoi am pus sosul de soia şi apoi bastonaşele de ardei gras.Am mai amestecat un minut, după care am pus pieptul de pui tăiat fâşii şi sosul Hoi SinAm lăsat cam 4-5 minute să se facă puiul, amestecând într-una. După care am pus cuburile de mangoAm mai amestecat 1 minut, şi la urmă am pus ceapa verde (doar partea albă) tăiată pe lungime.Am scos minunea pe farfurieAlături, am pus orezul basmati amestecat cu puţin sos de soia.Poftă bună 🙂

Pui cu Mango
Dima Trofim, despre perioada de doliu: "Am trecut cu foarte mare greutate"

Dima Trofim, despre perioada de doliu: "Am trecut cu foarte mare greutate"