Gulii verzi umplute cu cremă de sardele

De Lumea Femeilor pe

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente pentru 6 persoane

– 2 cutii de sardele conservate în ulei
– 250 g brânză proaspătă de vaci
– 1 lămâie
– pătrunjel verde
– 1/2 ardei iute (facultativ)
– sare, piper
– 6 măsline verzi umplute cu gogoşar
– ridichi roşii
– 6 gulii verzi

Mod de preparare

1. Se lasă sardelele să se scurgă de ulei, după care se înlătură aripile şi codiţele.
2. Se pun apoi în mixer împreună cu brânza proaspătă de vaci, ardeiul iute şi 1 lingură zeamă de lămâie.
3. După ce se mixează, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se adaugă pătrunjelul verde tocat.
4. Crema de sardele obţinută poate fi servită ca atare, garnisită cu rondele de măsline verzi şi de ridichi.
5. Un aperitiv foarte sănătos şi delicios se poate prepara din gulii verzi şi această cremă de sardele.
6. Nu trebuie decât să cureţi guliile, să le scobeşti şi să le umpli cu crema de peşte.
7. Se servesc ca atare, cu pâine toast.

Guliile verzi sunt foarte bogate în calciu; de aceea, se recomandă în perioada iernii. În combinaţie cu brânză de vaci şi peşte, constituie o adevărată sursă de calciu pentru copii, dar şi pentru femeile aflate la menopauză.
Foto: Shutterstock

Finalul "Game of Thrones". Ce detaliu ascuns au remarcat fanii

Finalul "Game of Thrones". Ce detaliu ascuns au remarcat fanii