Gogoşi de post. Încearcă o reţetă simplă!

De Unica.ro pe

Dacă e post nu trebuie să renunţi la deserturile care îţi plac. Învaţă să prepari gogoşi de post glazurate după o reţetă simplă!

Ingrediente pentru gogosi pufoase de post

Pentru gogoşi
500 grame făină
0,5 litri ulei pentru prăjit
100 grame margarină vegetală
1 cub drojdie
1 pahar apă minerală (aproximativ 250 ml)
sare
1 lingură zahăr
Pentru glazură
200 grame zahăr
100 grame margarină
1 plic zahăr vanilat
100 grame ciocolată de post

Cum se prepară gogoşile de post

Într-un vas mare se amestecă făina, apa, coaja de lămâie, sarea, zahărul, drojdia. Se obţine o cocă moale. Se topeşte margarina şi se adaugă încet peste cocă. Se frământă puţin şi se lasă să crească.
Apoi, aluatul se întinde şi se taie folosind un pahar. Se mai lasă puţin să crească bucăţile de aluat şi apoi se pun la prăjit în uleiul deja încins. Se scot pe şerveţele absorbante.
Pentru glazură, se caramelizează zahărul, apoi se adaugă margarina şi se fierbe totul la bain-marie până capătă consistenţa unei glazuri. Separat, se topeşte ciocolata.
Gogoşile prăjite se trec prin glazură şi apoi se ornează cu ciocolată.

Poți încerca și această rețetă de gogosi de post

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro