Dulceaţă de piersici

De Diana Zagrean, pe

Când eram mică, bunica făcea o dulceaţă de piersici roşii cum n-am mai văzut. Din păcate, soiul respectiv de piersici (soi de toamnă, se culeg în octombrie) se găseşte tot mai greu şi de cumpărat, numai în vis voi găsi. Reţeta este pentru circa 6-7 borcane medii, de 350 ml. Urmăriţi secţiunea de sfaturi practice pentru a vedea cum se pregătesc borcanele şi cum se încearcă dulceaţa dacă e gata.
Ingrediente:
2 kilograme piersici (cântărite întregi)
1 kilogram zahăr
Zeama de la o lămâie
Mod de preparare:

Piersicile se spală și se curăță de coajă (cel mai uşor este să faceţi ca la roşiile pentru mâncare: cresataţi în cruce şi le opăriţi circa 3 minute, coaja se va desface foarte uşor). Se taie și se scot sâmburii apoi se taie bucăți.
Jumătate din cantitatea de pulpă de piersici se pasează într-un blender.
Amestecaţi zahărul cu piersicile şi piureul de piersici şi daţi la foc mic. Aveţi grijă ca oala să fie mare, deoarece lasă multă zeamă la începutul fierberii.
‘Pentru început se amestecă din când în când, dar la final aveți grijă să amestecați des pentru a nu se lipi de fundul cratiţei.
Îndepărtați spuma de câte ori este nevoie, cu o spumieră.
Se toarnă în borcane şi se sterilizează.
În secţiunea de sfaturi practice găsiti indicaţii pentru cum să nu spargeţi borcanele când turnaţi lichidul fierbinte şi cum să sterlizaţi dulceaţa, ca să se păstreze mai mult timp.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!