Desert: Tort alb cu căpşuni

De Libertatea pentru femei, pe

Pentru ocazii foarte speciale, un tort rafinat este cel mai bun cadou. Iată cum se prepară un tort alb cu căpşuni ca la carte.
► Ingrediente
Pentru blat:
►8 ouă
►8 linguri zahăr
►6 linguri făină
►2 linguri migdale măcinate
►un plic zahăr vanilat
Pentru cremă:
►4 gălbenușuri
►un baton vanilie
►250 g zahăr pudră
►200 g unt
►8 linguri lapte
►un kg căpșune

► Preparare:
1. Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă gălbenușurile și zahărul vanilat, iar la sfârșit, făina și migdalele. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu făină și se dă la cuptor.
2. Se fierbe la baie de aburi crema din lapte, zahăr, vanilie, gălbenușuri, până se îngroaşă.
3. Se freacă untul spumă și se încorporează crema. Se spală căpșunele și se pasează cu blenderul. Pasta se trece prin sită. Se taie blatul, se toarnă un strat de pastă, unul de cremă și tot așa. Se ornează cu fructe.
Foto: Thinkstockphotos

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!