DESERT: Plăcintă cu brânză şi stafide cu sos de miere şi frişcă

De Lumea Femeilor pe

Iată cum să prepari un desert clasic, într-o prezentare nouă. Tradiţionala plăcintă cu brânză dulce şi stafide poate fi servită cu frişcă şi sos de miere. Iată reţeta.

PENTRU O FORMĂ CU DIAMETRUL DE 26 CM,
PREPARARE: 30 MINUTE – COACERE: 50 MINUTE

► 200 g biscuiţi cu unt
► 75 g unt
► 80 g stafide
► 10 ml rom
► 4 ouă
► 200 g zahăr
► 1 pachet zahăr vanilat
► 1 kg brânză
► coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
► 1 pachet praf de copt
► 2 linguri amidon

►Se pisează biscuiţii cu un făcăleţ, se amestecă cu untul, apoi se întinde compoziţia pe fundul formei de copt, care se bagă la rece. Se pun stafidele în rom. Se sparg ouăle, iar albuşurile se bat spumă.
► Se bat spumă gălbenuşurile, cu zahărul şi zahărul vanilat. Se toarnă treptat, amestecând şi brânza rasă. Se încorporează zeama şi coaja rasă de lâmâie, apoi stafidele înmuiate în rom. Se adaugă albuşurile, apoi amidonul şi praful de copt şi se amestecă bine. Compoziţia se toarnă în formă.
Citeşte şi reţeta noastră de plăcintă cu brânză şi caise
► Se coace la foc mediu, timp de 50 de minute, până când capătă o culoare aurie. Se mai lasă 5 minute la cuptor, apoi se scoate, se lasă să se răcească şi se scoate din formă. Se serveşte cu miere şi frişcă.

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere