Ciorbă de varză cu cârnat

De Libertatea pentru femei pe

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai gătesti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.
> timp de preparare: 75 minute
Ingrediente (pentru 4 porţii):

► 400 g cârnaţi
► 150 g costiţă afumată
► 1-2 morcovi
► o ceapă
► o rădăcină de pătrunjel
► o ţelină mică
► 1/2 varză
► 2 linguri ulei
► 800 ml borş
► cimbru, mărar şi frunze de ţelină
► sare
► 3-4 linguri smântână
1. Ceapa, morcovii, pătrunjelul şi ţelina se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se fierb în 3 l de apă cu sare.
2. Se adaugă costiţa tăiată cubuleţe şi varza tocată. Se condimentează cu sare şi se lasă să fiarbă aproximativ 30 minute, până când se pătrund bine toate legumele.
3. Între timp, se taie cârnaţii rondele şi se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei. Se pun în supa de varză şi se lasă să fiarbă 10 minute.
4. Se adaugă borşul fiert separat şi se mai ţine pe foc câteva clocote. Se potriveşte la gust de sare, iar pentru aromă se adaugă verdeaţa tocată mărunt. Se serveşte cu smântână.

Încercați și această rețetă de ciorba de varza

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro