Cartofi umpluţi, înveliţi în bacon

De Ebucataria.ro, pe

Cu ceva vreme în urmă, prietenii mei de la TVdece se lăudau cu nişte cartofi umpluţi. Chiar şi aşa, la distanţă, am salivat instant – aşa că, cu prima ocazie, am făcut…
şi eu, după mintea şi priceperea mea. Au ieşit atât de buni, că a doua zi am făcut din nou – şi cred că o să mai fac, foarte curând 🙂 O reţetă pentru Unica.

Ingrediente

    * 6 cartofi medii
    * 100 g telemea de oaie
    * 100 g caşcaval
    * 1 ou
    * 1 lingură mărar
    * 1 lingură cimbru
    * 1 lingură boia iute
    * 1 lingură ceapă verde tocată mărunt
    * 1 linguriţă chimen măcinat (opţional)
    * 6 felii de bacon

Reţetă

Am curăţat cartofii şi i-am pus într-o oală, la fiert.

Între timp, am dat telemeaua pe răzătoarea mică. Pestea ea, am pus boiaua, mărarul, cimbrul, ceapa verde (toate uscate – da, paradoxal, există ceapă verde uscată, mai exact cozi de ceapă, uscate şi tocate). Am pus şi chimenul – dar, atenţie, chimenul e un condiment puternic, dacă nu vă place foarte tare, nu-l puneţi. Apoi am pus un ou crud.

Le-am amestecat cu insistenţă pe toate.

Când cartofii au dat în clocot, i-am lăsat vreo 10 minute să fiarbă – cât să nu fie prea moi, dar să poate fi „modelaţi”, totuşi. Apoi i-am scos din apă şi i-am lăsat să se răcească. După care i-am scobit, cu un cuţit subţire şi ascuţit. Am umplut scobiturile cu amestecul de brânză şi arome.

Pe cei mai mari (am avut 2 cartofi mai mari) i-am tăiat în jumătate şi apoi i-am umplut. Au avut o scobitură mai largă, dar mai puţin adâncă.

Am luat apoi fiecare cartof şi i-am învelit cu feliile de bacon, pe care le-am prins cu câte o scobitoare.

Am dat la cuptor vreo 20-30 de minute, la foc mediu (durata depinde de la cuptor la cuptor, important e să se pătrundă cartofii).

După care am scos vasul şi am presărat peste cartofi caşcavalul, dat pe răzătoarea mare.

Am mai dat vasul la cuptor înca 5-6 minute, până s-a topit caşcvalul şi a început să se rumenească un pic.

Și cam asta a fost. La urmă i-am presărat cu câţiva fulgi de ardei iute, ca să prindă puţină iuţeală – ceea ce i-a făcut perfecţi. Poftă bună 🙂

Vezi în galeria foto care au fost etapele de preparare ale cartofilor umpluţi, înveliţi în bacon! Cartofi umpluţi, înveliţi în bacon

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!