Aperitiv: Şoricei din cartofi umpluţi

De Lumea Femeilor pe

Un fel de mâncare special pentru copilul tău.
Convinge-l să mănânce jucânu-se.
• 8 cartofi mari (de cca 150 g)
• sare • unt pentru uns forma
Umplutură: 1 morcov
• 100 g brânză brie
• 1 legătură arpagic Pentru decor:
• 8 măsline negre fără sâmburi
• 16 frunze frumoase de verdeaţă, pentru urechi
• 3-4 spaghete pentru coadă

1. Cartofii se curăţă de coajă şi se taie transversal. Se obţine baza, mai groasă, şi un capac, mai subţire. Baza se scobeşte cca 0,5 cm. Cartofii se pun în apă sărată şi se lasă 10-15 minute la fiert, apoi se scot, se lasă să se scurgă şi se sărează în interior.
2. Pentru umplutură se amestecă brânza, arpagicul şi morcovul (tăiate mărunt) şi se umple baza cartofului, peste care se aşază capacul.
3. Şoriceii astfel obţinuţi se pun în tavă unsă cu unt şi se lasă la cuptor, la foc mediu, 30 de minute. 
4. Măslinele se taie în 24 de bucăţele. La fiecare şoricel se pun câte 2 bucăţele în loc de ochi şi o jumătate de bucăţică în loc de nas. Se pun câte 2 frunzuliţe de verdeaţă pe post de urechi, iar în loc de coadă, câte o macaroană fiartă puţin în prealabil.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro