GECAD, inovatie si angajament

De Unica.ro, pe

Romanii au cap pentru informatica! Iata un adevar destul de solid, daca iti amintesti cum a tinut Bill Gates sa ne multumeasca, atunci cand a vizitat Romania, precizand ca in firma lui a doua limba …
Romanii au cap pentru informatica! Iata un adevar destul de solid, daca iti amintesti cum a tinut Bill Gates sa ne multumeasca, atunci cand a vizitat Romania, precizand ca in firma lui a doua limba vorbita, dupa engleza, este romana. Firma GECAD e si ea o dovada ca asa este. Compania a aparut in 1992 si a fost botezata dupa numele fondatorului ei, GE de la Georgescu si CAD, adica Computer Aided Design. Acesta era domeniul in care Radu Georgescu si-a imaginat, initial, ca va functiona compania. AutoCAD a fost platforma pe care Radu a scris primul si singurul software (la vremea respectiva) si anume o biblioteca de organe de masini.

Doi ani mai tarziu, in 1994, compania a inceput sa dezvolte celebrul antivirus RAV, de care si-a legat numele. Oricine are cat de cat cunostinte in domeniu asociaza spontan GECAD cu RAV. Intr-atat incat au existat si confuzii, in 2004 cand GECAD a vandut tehnologia antivirus la Microsoft. Dar doar tehnologia RAV a fost achizitionata de Microsoft, si nu compania GECAD! Care s-a transformat intr-un grup de firme, fiecare cu propria sa directie de business, dar pastrand toate in denumire numele firmei mama: GECAD ePayment, GECAD NET, GECAD Technologies, GECAD Sofware. Fiecare dintre ele este orientata acum catre promovarea propriilor produse: ePayment/Avangate, Sentinet si Axigen.

Tranzactia cu Microsoft a dat brandului GECAD un impuls care i-a ajutat in promovarea celorlalte branduri. Valoarea lor comuna principala ramane… inovatia. Sloganul lor este .mind for innovation. Iar secundar, in completare: .heart for commitment. Impreuna, cele doua ilustreaza perfect valorile grupului. Telul GECAD e simplu si ambitios: sa furnizeze solutii IT inovatoare si de incredere in intreaga lume!

Iata si profilul companiilor membre a GECAD Group:

- AXIGEN/Gecad Technologies – este compania care dezvolta aplicatii software de tip server de email. AXIGEN a fost conceput ca o solutie de mesagerie electronica rapida, sigura si scalabila. La numai un an de la lansarea sa pe piata, AXIGEN ajunsese la peste 160 de distribuitori pe 6 continente. In prezent prin AXIGEN se deruleaza traficul de emailuri a peste 11.000 de clienti (companii) cu peste 6 milioane de casute postale. Totodata, conform ultimelor studii Radicati, AXIGEN se afla acum printre primele zece solutii de mesagerie electronica din lume.

- GECAD ePayment/Avangate – furnizeaza, inca din 2004, solutii de comert electronic si plati online in Romania sub brandul ePayment®. Avand clienti de top precum Orange, Vodafone, BlueAir, Altex, Zapp, eMag, ePayment este cel mai mare integrator de comert electronic din Romania.

- GECAD NET are doua principale directii de business: furnizarea de servicii profesionale de securitate si infrastructura IT si licentierea de software produs de companii de renume la nivel global.

- GECAD Software este compania care ofera servicii de suport pentru toate celelalte trei companii si este, de asemenea, responsabila cu consolidarea Grupului.

Pentru mai multe informatii despre GECAD Group si companiile membre, intra pe www.gecad.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!