Cum spui „NU” şefului

De Unica.ro pe

Diplomaţia contează

Atunci când eşti într-o situaţie în care eşti constrânsă să îndeplineşti sarcini care nu sunt prevăzute în fişa postului tău, trebuie să negociezi cu şefii într-un mod cât mai diplomat.

Balanţă

În cazurile în care superiorul te încarcă cu sarcini în plus, important este să pui în balanţă ce anume înseamnă sarcinile suplimentare pentru dezvoltarea ta profesională, precum şi termenii şi conditiile în care primeşti aceste responsabilităţi.

Calea diplomatică este constructivă şi poate conduce la găsirea de soluţii care să fie în beneficiul ambelor pârţi. Dacă totuşi aceste sarcini suplimentare contravin principiilor tale, atunci trebuie să ţii cont şi de faptul că există o piaţă competitivă care încă oferă alternative pentru cei care doresc un alt mediu de lucru sau o altă abordare.

Pentru situaţiile în care managerul profită de tine, principala armă a ta este fişa postului. Dacă te confrunţi cu astfel de probleme ar trebui să discuţi deschis, pe de o parte să asiguri compania de întreaga ta implicare, dar în acelaşi timp să evidenţiezi că nu poţi substitui încă două sau trei persoane.

În aceste situaţii, o altă abordare ar fi cea legală. Codul muncii stipulează clar prin articolele sale care sunt limitele în care angajatorii pot construi fişele de post şi le pot încărca. Din momentul în care ele au fost semnate de către angajat, devin valabile doar pentru atribuţiunile enunţate în ele.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2