Blue Air: Invata despre aviatie de la un om de aviatie! (Video)

De Unica.ro, pe

Mariana IonDirector Vanzari si Marketing

Imi place foarte mult sa lucrez aici. Am toata consideratia pentru colegii  de la celelalte departamente, mi se par dumnezeiesti puterea, competenta …
Mariana Ion – Director Vanzari si Marketing

Imi place foarte mult sa lucrez aici. Am toata consideratia pentru colegii  de la celelalte departamente, mi se par dumnezeiesti puterea, competenta si talentul pilotilor si al comandantilor Blue Air, sunt fascinata de fiecare data cand ma gandesc de ideea de a zbura macar o zi alataturi de colegii mei insotitorii de bord ca sa le fiu alaturi in meserie, sunt macinata de curiozitate in ceea ce priveste partea tehnica a aeronavelor si admir colegii din departamentul tehnic. Colegii de la dispach zbor si sol, operational si ground sunt pentru mine ca niste maestri dirijori ai unei orchestre formata din aeronavele Blue Air. Ma simt parte din Blue Air, asa cum ma simt parte din familia mea. Aici am norocul de a cunoaste si de a descoperi locuri si oameni noi. Cel mai important pentru mine este sa vad rezultatele unei echipe si ale companiei in perceptia clientilor nostri.

Lucrez cu proprietarul companiei Blue Air inca din anul 2002. Am fost printre primele persoane care au stiut de viziunea si ideea sa de a infiinta o companie aeriana low-cost cu capital privat 100% romanesc. La acea vreme, nu aveam o pregatire in industria transportului aerian, ci doar background in turism, acumulat in timpul studentiei. De aceea, la inceput m-am ocupat de contractarea agentiilor de turism din Romania, pe care impreuna cu colegii mei  le-am convins impreuna ca Blue Air este alternativa cea mai indicata pentru transportul aerian pe piata romaneasca. Am inceput sa vindem biletele de avion prin intermediul website-ului, dar si prin call center, si prin intermediul agentiilor de turism. Ulterior am completat cu contractarea agentiilor de turism din Spania, Italia si Franta. Din 2005 am participat la targurile internationale de turism. A fost surprinzator, dar si satisfacator sa constant de la an la an schimbarea perceptiei si dezvoltarea awarness-ului vis-a vis de brand-ul Blue Air.
 

Pe masura ce compania s-a dezvoltat, echipa  s-a marit si in anul 2007 am fost numita sefa departamentului de vanzari. Pentru mine, acest lucru a reprezentat o mare realizare. Am avut girul de incredere atat al conducerii dar si al echipei cu care lucrez.
A fost interesant si provocator sa cresc impreuna cu Blue Air in domeniul aviatiei. Am invatat foarte mult de la profesionistii din echipa, am intrebat cand nu am stiut si „am furat” meserie de la cei din jurul meu.
 
 
 Ioana Stoian – Chief Cabin Crew Instructor

In meseria mea este important sa stii sa comunici, sa iubesti oamenii, sa-ti placa sa interactionezi cu ei, sa le cunosti obiceiurile, sa le inveti graiul, sa le stapanesti temerile, sa experimentezi lucruri noi, sa cunosti oameni si locuri noi, sa te bucuri de luna si de stele, sa fii primul care vede rasaritul si apusul soarelui, sa spui buna dimineata sau la revedere in romana, engleza, franceza sau orice alta limba, sa zambesti mereu , sa nu fii trist si sa te bucuri ca ai fost ales sa traiesti asa cum altii doar viseaza, sau nici nu indraznesc sa viseze. Imi place sa lucrez la Blue Air, pentru ca marea majoritate a angajatilor sunt tineri, dornici de afirmare, tineri capabili sa evolueze in plan profesional, care stiu ca singura modalitate sa ne mentinem in top este lucrul in echipa.
Cand s-a lansat, pentru mine, Blue Air a fost o provocare. Am lucrat la ticketing, check-in, call center, marketing si am ajutat ori de cate ori am fost solicitata. Am facut parte din echipajul primei curse, iar in timp, ca o recunoastere a muncii depuse si a devotamentului de care am dat dovada, am obtinut promovari succesive, pe masura ce am acumulat experienta. Prin profesionalism, corectitudine, implicare si dedicare am castigat increderea conducerii.

In prezent, sunt insotitor bord instructor si, in paralel, sunt instructor sef in cadrul Departamentului Training, adica raspund de pregatirea insotitorilor de bord. La inceputul anului trecut am fost nominalizata de catre conducerea companie si acceptata de Autoritatea Aeronautica Civila Romana ca examinator insotitor de bord. Am ajuns astfel sa fiu persoana autorizata sa acorde licente de zbor pentru insotitorii de  bord pe tipul de aeronava Boeing 737. Acest lucru a constituit o motivare pentru mine, sa lucrez mai mult, sa ma perfectionez si sa-mi mentin credibilitatea in fata conducerii companiei, colegilor si nu numai. 
 
 
Iulia Muntean – Route Manager Benelux, Germany, Cyprus & Greece

„In Octombrie 2004 am aplicat pentru un job in cadrul companiei Blue Air  si am avut sansa  sa obtin  un post de agent ticketing in cadrul departamentului Call Center. Prima promovare am obtinut-o dupa cateva luni, iar dupa un an am ocupat postul de Route Manager pentru Benelux, in cadrul Departamentului Vanzari. A fost o provocare pentru mine si apreciez increderea  pe care a avut-o managementul companiei incat sa imi ofere aceasta sansa. Eram o echipa de 55 de oameni care faceam tot posibilul sa reusim in ceea ce ne-am propus. In prezent, suntem o echipa de aproape 12 ori mai mare, tanara, dinamica si plina de entuziasm. Personal consider ca am avut un mare noroc sa fac parte din aceasta echipa si  sa invat despre aviatie de la un om de aviatie -Dl Gheorghe Racaru, care a avut incredere in noi si ne-a sustinut prin toate mijloacele posibile.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!