Horoscop: cu ce bunătăţi să-l răsfeţi de Paşte în funcţie de zodia lui

De Amelia Matei, pe

Capricornul ţine la tradiţii şi se va bucura de felurile româneşti specifice Paştelui, în schimb bărbatul Balanţă are gusturi mai exotice. Vezi cu ce să îl surprinzi pe iubitul tău de Paşte!

Berbec

Orice mâncare i-ai pregăti, invită-l şi pe el în bucătărie şi ai grijă ca totul să fie distractiv. Berbecului îi plac provocările – da, inclusiv, cele gastronomice – şi va fi bucuros să mănânce o mâncare ieşită din mâinile lui, mai ales dacă de obicei nu prea găteşte. Oricum, să ştii că nu trebuie să-l uimeşti cu preparate exotice. Cele tradiţionale sunt de ajuns pentru el.

Taur

Una din plăcerile lui este mâncatul, aşa că orice i-ai pregăti, ai grijă să fie bun. Dacă nu se pricepe la gătit, sigur se pricepe la degustat şi mâncat, aşa că recunoaşte o mâncare proastă de la o poştă. Nu e nevoie să-ţi baţi capul cu delicatese pentru că îi plac mâncărurile tradiţionale. Dar important este să fie reuşite şi gustoase.

Gemeni

Pe bărbatul din Gemeni e greu să-l satisfaci din punct de vedete culinar. A încercat cam de toate şi nu îl mai poţi da gata cu drob sau altă mâncare pe care o ştie din copilărie. Caută ceva exotic, rafinat şi neapărat gustos. Poţi chiar să-l surprinzi cu ceva ce nu a mai gustat niciodată pentru că îi plac noutăţile foarte mult.

Rac

„Răsfăţ” este cuvântul de ordine. Prepară-i ce ştii că îi place lui mai mult, chiar dacă preferinţele lui culinare nu au legătură cu sărbătoarea Paştelui. Nici nu e nevoie să-i faci ceva exotic. El va aprecia faptul că te-ai gândit la el şi i-ai pui pe masă ce îi place, aşa cum fpcea probabil mama lui. Racului îi place să fie răsfăţat ca un copil, inclusiv din punct de vedete culinar.

Leu

Dacă ai o relaţie cu un Leu, ştii deja că toată lumea se învârte în jurul lui. Aşa că la masa de Paşte, ai grijă să-l aşezi în capul mesei, să-l serveşti pe el primul şi să-i prepari ce îi place. Chiar dacă lui îi plac creveţii… Se va simţi bine să vadă că până şi tradiţiile culinare sunt încălcare de dragul lui. În general, are gusturi „regale”, deci e bine să te gândeşti la un preparat exotic.

Fecioară

Nici bărbatul Fecioară nu e uşor de cucerit prin mâncare. Îi place ca totul să fie perfect şi fii sigură că va avea ceva de comentat chiar dacă îţi iese cea mai bună mâncare din lume. Poate prea multă sare, poate prea puţin mărar sau cine ştie… E bine să-i găteşti ceva mai exotic, eventual ceva din tradiţia altor popoare.

Balanţă

Nu-i pune prea multe pe masă dacă ţii la sănătatea lui pentru că, aşa cum ştii, nu poate decide ce să mănânce şi va ajunge să încerce de toate cu preţul unor dureri de stomac. Balanţele au gusturi rafinate şi exotice, deci prepară-i ceva franţuzesc, de exemplu şi limitează-te la maxim două feluri. Nu îl interesează mâncărurile tradiţionale pentru că el nu acceptă ceea ce mănâncă toată lumea.

Scorpion

Îi place mâncare la fel de tare cum îi place şi sexul, aşa că va trebui să găteşti destul de mult şi variat. Nu contează ce îi pui în faţă, dacă e tradiţional sau exotic, dacă e miel sau nu, etc. El vrea doar să mănânce mult şi bine. Dacă eşti într-o criză mare de timp, poţi să-i serveşti şi ouă ochiuri. Dacă sunt bune, el se va bucura de ele.

Săgetător

Fă-i o surpriză anul acesta şi nu-i spune ce vei pregăti. Se va bucura ca un copil să ştie că urmează ceva neaşteptat, chiar dacă e vorba de o banală mâncare. Desigur, va trebui să-i faci ceva care chiar să reprezinte o surpriză. Altfel o să petreci Paştele cu un Săgetător îmbufnat. Măcar o prăjitură specială trebuie să-i pregăteşti.

Capricorn

Capricornul este un tradiţionalist, deci de Paşte trebuie să mănânce miel, altfel nu există sărbătoarea. Dacă nu te pricepi la mâncărurile tradiţionale, mai bine apelează la un sfat sau … la un restaurant. Îi place mâncarea bună, ştie felurile tradiţionale şi recunoaşte de la o poştă un bucătar nepriceput. Iar dacă i-ai stricat mâncarea, i-ai stricat Paştele.

Vărsător

Îi place să facă noi descoperiri, fie ele şi culinare. Pregăteşte-i ceva nou, ceva ce nu a mai încercat niciodată. De exemplu, gândeşte-te la un preparat din tradiţiile pascale ale altor ţări. Şi nu uita să-i explici ce mănâncă şi care este povestea preparatului. Asemenea experienţe îi sunt pe plc şi pot fi o surpriză plăcută pentru el.

Peşti

Orice ai găti, trebuie să foloseşte iubirea ca ingredient principal. Peştele apreciază foarte mult dacă îi prepari ceva ce îi place, dacă îl serveşti frumos şi eşti atentă la nevoile lui. Chiar dacă e sărbătoare, poţi să-i pregăteşti o masă romantic, doar pentru voi doi. Îi place mai mult să fie doar cu tine decât să aibă alături o întreagă familie gălăgioasă.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!