Cât de generoase sunt zodiile

De Corina Buhagiar, pe

E mână spartă sau îşi mănâncă de sub unghie? Află la ce îl predispne zodia când e vorba de cheltuit sau dat şi la alţii…
Generos ca un Soare (Leu, Săgetător, Peşti)

Simt o mare bucurie în a dărui şi este, de obicei, o caracteristică definitorie a lor. De departe, cea mai generoasă zodie este Leul. Îi place să fie privit ca un binefăcător şi îl încântă adoraţia din partea celora cu care este generos. Mai ales cu cei pe care îi iubeşte e mână largă, iar dacă cumva îşi reprimă această tendinţa înnăscută de a dărui riscă să dezvolte boli cardiace.

Guvernaţi de beneficul Jupiter, şi Săgetătorii au în sânge generozitatea şi opulenţa. Nu se uită la bani când e vorba de a face un bine sau a da o petrecere pentru prieteni. Cât despre Peşti, şi dacă au şi dacă nu au, deviza lor este: „De unde dai şi Dumnezeu îţi dă” Aşa că sunt caritabili prin definiţie.

Mână spartă (Berbec, Gemeni, Balanţă)


Cheltuie mult, dar mai mult pentru ei înşişi decât pentru alţii. Dar la o adică sunt destul de generoşi când situaţia o cere. Berbecii amintesc de samuraii din vechiul Edo care se puteau ruina de dragul unei gheişe. Destul de generoşi când vor, au totuşi un motiv personal pentru care deschid portofelul.

Gemenii fac bani cu uşurinţă şi îi cheltuie tot aşa. Deviza lor este „Să circule banul!” Iar Balanţele sunt prea galante ca să nu fie şi generoase. Ar fi un semn de impoliteţe sau lipsă de eleganţă să nu chletuiască cu lejeritate.

Ştiu pe ce dau banii (Taur, Scorpion, Vărsător)


Nu aruncă cu banii în general, ştiu exact pe ce şi de ce cheltuie. Sau pentru cine. Cu toate că generozitatea nu e o caracteristică proprie lor, pot face ocazional gesturi remarcabile sau chiar extreme în acest sens. Taurul apreciază calitatea şi cântăreşte îndelung decă să deschidă punga sau nu. Însă pentru ceva ce crede el că merită, nici n-o să clipească.

Scorpionul e foarte chibzuit când e vorba de bani şi nu aruncă cu ei degeaba. Dar şi dacă îl apucă vreun moment de nebunie, e în stare să-şi toace toată averea într-o singură seară. Cât despre Vărsător, aspectul material îl procupă prea puţin. Poate trăiască modest şi să ignore să-şi procure lucruri obişnuite, dar să arunce sume mari pentru chestii bizar-avangadiste sau inutile.

Cei mai zgârciţi (Fecioară, Rac, Capricorn)

Nu că ei n-ar putea fi generoşi dacă vor, însă tendinţa lor naturală, dictată de influenţa astrală a zodiei, este să ţină punga strânsă, să nu cheltuie şi să nu facă gesturi de generozitate gratuite. Fecioarele analizează atât de mult dacă merită sau nu să dea banii încât de multe ori renunţă. Se pot îmbolnăvi de-a dreptul dacă sunt forţaţi să îşi dea banii pe lucruri extravagante sau inutile.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro