Care e simţul tău predominant în funcţie de zodie

De Corina Buhagiar, pe

Zodia în care te-ai născut te înzestrează, printre altele, şi cu predominanţa unuia dintre simţuri. Chiar în cazul în care toate simţurile tale sunt perfect funcţionale…
acela predominat îţi dă siguranţă şi o anumită atitudine mentală.

Semnele de Pământ (Taur, Fecioară, Capricorn): miros

Cel mai vechi dintre simţuri este puternic la nativii semnelor de Pământ, care au nasul fin, sunt mai uşor impresionabili de un miros plăcut şi mai deranjaţi decât alţii de unul neplăcut. Pe Tauri nu poţi „să-i duci de nas”, Fecioarelor „le pute” imediat când „e ceva necurat la mijloc”, iar Capricornii „miros de la o poştă” o oportunitate sau o situaţie care este (sau nu) în avantajul lor.

Semnele de Apă (Rac, Scorpion, Peşti): gust

Limba este un organ foarte sensibil la nativii semnelor de Apă. Simţul gustului este predomnant la ei, şi îi ajută în situaţii din cele mai diverse. Racii memorează cu fidelitate dacă o situaţie „i-a umplut de dulceaţă” sau dimpotrivă, „le-a lăsat un gust amar”, Scorpionii ştiu să facă minuni cu limba, iar Peştii degustă cele mai variate situaţii ale vieţii.

Semnele de Foc (Berbec, Leu, Săgetător): văz

Nativii de foc sunt preponderent vizuali. Nu se încred decât în ceva ce „au văzut cu ochii lor”. Berbecii scanează fulgerător o situaţie, luând foarte repede o decizie, Leii se răsfaţă cu imaginile preferate, iar Săgetătorii sunt de-a dreptul definiţi de acest simţ, verbul lor specific fiind „eu văd”. „Mă duc să văd despre ce este vorba” e o expresie specifică nativilor de foc.

Semnele de Aer (Gemeni, Balanţă, Vărsător): pipăit

Atingerea şi mângâierea este limbajul specific prin care nativii semnelor de Aer iau contact cu lumea. Dacă cei de Foc vor „să vadă”, cei de Aer doresc şi „să pună mâna”. Gemenii sunt foarte dibaci când e vorba de degete şi de mâini, Balanţele ating cu gingăşie, iar Vărsătorii te îmbrăţişează sau dau mâna cu tine ca semn al prieteniei lor.

Chiar dacă convenţiile sociale îi împiedică să îţi folosească simţul predominant, se poate observa că ei au ticuri specifice: se joacă cu o şuviţă de păr, mângâie inconştient un obiect sau butonează frenetic la nişte taste.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!