Şarpele care îşi muşcă coada

De Corina Buhagiar pe

Pe numele lui mitologic Uroboros, simbolizează printre altele ciclul care se reia mereu şi mereu. În astologie această ciclicitate este evidentă. Iată o interpretare umoristică a sa.
Pentru ca natura să izbucnească primăvara, Creatorul a înzestrat zodia Berbecului cu mult curaj şi determinare. Din păcate, asta a venit la pachet cu o nerăbdare accentuată.

Aşa că următoarea zodie, Taurul, a primit cadou o răbdare şi un calm considerabile, (pe lângă vitalitate şi alte calităţi…) dar asta împreună cu conservatorism şi fobie faţă de schimbare.

Ca o compensaţie, Gemenii au primit o mare volatilitate şi capacitatea de a se adapta rapid la orice situaţie. Aceasta împreună cu o vie inteligenţă şi umor, dar cu prea puţin interes pentru emoţii, sensibilitate sau sentimente de ataşament şi devotament.

Ca să dreagă greşeala, ursitoarele au dăruit zodiei Rac o sensibilitate remarcabilă, ataşament pentru familie, trecut şi tradiţii, devotament şi afecţiune grijulie, maternă. Din păcate, aceasta venit la pachet o oarecare timiditate şi neîncredere în forţele proprii.

OK, lasă că următoarea zodie, Leu, a primit din plin încrederea în sine, exteriorizarea şi solaritatea. Impreună cu generozitate şi nobleţe sufletească, Leul e plin de calităţi. Ceea ce îi lipseşte însă este… modestia! Pe care Creatorul a oferit-o apoi din plin Fecioarelor. Acestea nu se laudă, tac şi fac, foarte muncitoare şi meticuloase. Din păcate, sunt atât de conştiincioase încât uită să se bucure de partea frumoasă şi romantică a vieţii…

Ceea ce fac, fără efort, Balanţele. Înclinate câtre artă şi frumos, distracţii şi activităţi mondene, Balanţele compensează din plin nativii Fecioară care socializează prea puţin şi foarte selectiv.

Cu toată drăgălăşenia lor, Balanţelor le lipseşte însă profunzimea şi puterea de transformare specifică zodiei următoare, Scorpionul. Capabili să răstoarne lumea cu fundul în sus dacă e cazul, aceştia pătrund fără sfială în zone abisale pe care alţii nici nu le visează.

Această experienţă îi face însă sumbri şi suspicioşi, lucru compesat din fericire de Săgetători, cei mai luminoşi, mai joviali şi bine dispuşi din tot zodiacul. Ce le lipseşte atunci Săgetătorilor? Capacitatea de a focaliza câtre un unic ţel, clar şi profund, fără să se mai împrăştie în direcţii colaterale.

Adică calitatea de bază a Capricornilor. Pe aceştia te poţi baza că o dată porniţi către un scop, mai devreme sau mai târziu îl vor atinge, graţie perseverenţei.

Absorbiţi de scopul lor, Capricornii pot însă să-i scape din vedere pe ceilalţi… prieteni, vecini, umanitatea în general… Noroc cu Vărsătorii care sunt gata să-i pună pe ceilalţi înaintea propriilor interese, sunt gata să-şi dedice timpul şi energia îmbunătăţirii lumii, fără vreun interes personal. Doar aşa, ca să facă din ea o lume mai bună.

Ai fi zis că astfel s-a atins maximul, prin semnul Vărsătorului, Fiul Omului, care deţine toate calităţile. Mai este ceva? Ar putea să ne fi scăpat ceva, totusi?? Se întrebau ursitoarele meditativ. Da! Mai este misterul, aspiraţia către Sublim şi Absolut, credinta şi căutarea Creatorului Însuşi. Adică ceea ce încununează calităţile ultimei zodii, Peştii. Păcat că aceştia sunt câteodată lipsiţi de curaj şi fără prea multă determinare…

Şi şarpele îşi muşcă coada, iar şi iar şi iar…

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro