Zodiile în bucătărie

De Corina Buhagiar, pe

Unele femei sunt înzestrate de la natură – mai exact de la zodii, cu o măiestrie specială la gătit, indiferent dacă îşi exercită acest talent sau nu. În cazul altora însă, este mai bine că stau departe de bucătărie.
Berbec: Ca toate semnele de foc, găteşti repede şi bine. Nu eşti genul care să stea cu orele în bucătărie, dar la o adică faci din mai nimic o masă pe cinste. Şi ai un talent special în folosirea condimentelor, ca o tipă hot ce eşti!

Taur: La tine în bucătărie este un fel de sanctuar al mâncării bune. Decât să trânteşti un semi-preparat în cuptorul cu microunde mai bine mergi la culcare nemâncată sau ieşi la un restaurant. Când îţi propui să găteşti ceea ce rezultă este… artă!

Gemeni: Poţi să faci patru mâncăruri simultan, câte una pe fiecare ochi al aragazului. Te descurci bine în bucătărie, graţie îndemânării tale înăscute, dar rareori gătitul devine o pasiune.

Rac: Puţine zodii se pot lăuda cu măiestria ta la gătit. Greu e până te hotărăşti să încerci. Pe urmă, descoperi că ai o voce interioară care îţi spune exact ce ingredient e potrivit sau ce mirodenie lipseşte.

Leu: Există Leoaice care consideră că statul la cratiţă este sub demntatea lor, şi Leoaice care îi fericiesc pe cei dragi cu mâncăruri alese, cu generozitate. Sau varianta în care aceeaşi Leoaică alternează cele două atitudini.

Fecioară: În mod obişnuit eşti procupată de dietă, regimuri naturiste sau consumul alimentelor naturale, bio. Nu e un aspect pe care îl laşi la întâmplare. Îţi place să găteşti simplu şi sănătos, decât prea sofisticat şi greu digerabil.

Balanţă: Destul de fluctuantă, ai momente în care eşti maestră în gastronomie, iar alteori se lasă praful pe instrumentele de gătit. Cel mai bine te pricepi la ornatul preparatelor şi pregătirea mesei, decât să cureţi cartofii sau să speli salata…

Scorpion: Eşti stăpână absolută în propria bucătărie. Ca o suverană autentică, toate cele de acolo te ascută fără crâcnire. Iei în serios afirmaţia că „amorul trece prin stomac”. Dar sunt si situaţii în care îţi pasă prea puţin de gastronomie.

Săgetător: După tine, ai mânca în fiecare zi la restaurant. Nu de altceva, dar tu petreci puţin timp în casă şi şi mai puţin în bucătărie. Abia după ce reuşeşte un bărbat să te „aşeze” la casa lui, iei gastronomia ceva mai în serios.

Capricorn: Nu eşti pretenţioasă când e vorba de mâncare, dar te pricepi la gătit la fel de bine ca la orice altceva. Din păcate ai prea puţin timp să îţi dezvolţi acest talent şi de multe ori preferi o pizza mâncată direct pe biroul de lucru.

Vărsător: Dacă îţi trece prin minte că merită să faci din gătit o artă, poţi deveni chef la cel mai pretenţios restaurant. Dar dacă o priveşti ca pe o corvoadă zilnică sau ca pe o rutină, ai alege mai degrabă să iei masa în oraş.

Peşti:
Tu deţii, uneori bine ascuns, talentul de a face din orice activitate o sărbătoare, un ritual aproape magic. Aşa că dacă aplici aceasta şi la gătit, devii o vrăjitoare bună a mirodeniilor, capabilă să gătească orice delicatesă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!