Ce libido ai în funcţie de zodie

De Corina Buhagiar, pe

Te stârneşti repede, sau mai degrabă îţi ţii instinctele bine ascunse, sub cheie? Contează, fireşte, constituţia corporală, dar şi zodia are un cuvânt de spus…
Berbec: Toate zodiile reprezentate prin animale, adică majoritatea, indică felul în care se prezintă instinctele la nativii respectivi. Berbecul nu e atât de puternic ca Taurul, dar e belicos şi sare repede la bătaie. Analogic, libidoul tău nu are rezervorul cel mai mare, dar te aprinzi repede şi cu flacără intensă.  

Taur: Reprezentarea zodiei tale indică instincte puternice, zdravene şi de neoprit. Destul de lente sau de placide dacă nu sunt stârnite, dar stai să-ţi fluture cineva o eşarfă roşie prin faţa ochilor! Libidoul tău se trezeşte mai greu, dar o dată trezit e un izvor nesecat de energie.

Gemeni: Eşti una din puţinele zodii care are reprezentare umană. Şi încă duală, adică doi copii care… sporovăiesc. Deducem de aici jucăuşenia cu care îţi manifeşti libidoul şi nevoia de stimulare mentală (sau verbală) pentru ca acesta să se declanşeze.

Rac: Animalul tău se ascunde sub o carapace.. şi dă înapoi la cel mai mic semn că ceva nu e în regulă. Libidoul tău e strâns legat de sensibilitate. Se inhibă brusc dacă simţi că nu eşti suficient dorită, de exemplu. În condiţii favorabile însă, înfloreşte!

Leu: Şi reprezentarea zodiei tale este un animal… dar să nu uităm că este vorba de Regele animalelor! Aşa că tot ce ţine de „animal” sau de instinct, ia maiestuoasa formă a excelenţei. Fascinezi prin naturaleţea şi nobleţea cu care îţi manifeşti libidoul.

Fecioară: Ai un libido robust, demn de un semn de Pământ. Dar, la fel ca o virgină, te temi de multe ori să îi dai curs. Eşti foarte mentală şi asta îţi dă tendinţa să analizezi sau să reflectezi asupra instinctului mai degrabă decât să îl urmezi. O dată depăşite inhibiţiile iniţiale însă, nimic nu te mai opreşte.

Balanţă: Libidoul tău este declanşat şi oarecum condiţionat de mediul ambiant şi de romantismul celui iubit. Ţi-ar fi imposibil să te exciţi într-un loc murdar sau neplăcut, oricât eşti de îndrăgostită. Dar… în locul potrivit, încurajată de cuvinte frumoase şi gesturi romantice, te deschizi cu bucurie.

Scorpion: La tine, instinctele foarte puternice vin, din fericire, la pachet cu capacitatea de a le controla. Deşi ai cel mai puternic libido din zodiac, îl „managerizezi” cu măiestrie, ca un surfer care ştie să se joace cu cele mai înalte valuri…

Săgetător: Zodia ta este ambivalentă: jumătate om, jumătate animal. Aceasta înseamnă că instinctele fac fifty-fifty cu aspiraţiile înalte (vezi săgeata pe care Arcaşul o îndreaptă spre cer). Ai un libido sănătos şi expansiv, însă nu eşti dominată de el.

Capricorn: Nu că instinctul sexual n-ar fi puternic la tine. Dimpotrivă! Însă există în zodia ta un flux ascendent, o aspiraţie către înălţimi, la fel ca şi capra de munte ce ţinteşte spre vârf, încât poţi să îţi sublimezi instinctele şi să îţi ţii libidoul sub control. Uneori chiar îl înăbuşi sau îl inhibi!

Vărsător: Cum să exciţi un înger?! În reprezentările astrologice ezoterice, reprezentarea zodiei tale este un înger, adică o fiinţă înaripată, care pluteşte deasupra instinctelor. De aceea îţi e foarte uşor să te exiţi, sau nu, după cum vrei tu!

Peşti: Desigur, ai putea şi tu, ca şi celelalte zodii de la sfârşitul zodiacului, să îţi reprimi instinctul sexual. Dar… ar fi păcat! Şi-atunci preferi să-l spiritualizezi, să-i cauţi dimensiunea mistică, care face dintr-o banală copulaţie… o „nuntă în cer”!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!