În ce zodie e relaţia ta?

De Corina Buhagiar, pe Ultimul update Miercuri, 14 octombrie 2020, 14:54

Sunteţi la faza de început în care tresari şi îi sari în braţe într-un avânt irezistibil, specific zodiei Berbec, sau aveţi înţelepciunea şi responsabilitatea unui cuplu stabil, specific zodiei Capricorn? Se consideră că relaţia dintre doi oameni este o „entitate” aparte, cu astrograma şi caracteristici astologice proprii, care depind, evident, de astogramele celor doi iubiţi.

Dar nu despre asta vorbim acum. Şi nici despre momentul în care relaţia voastră a început. Ci despre energia specifică ce apare în dinamica unei relaţii, energie care poate fi corelată cu energiile celor 12 zodii. Poate că dragostea ta cu X nu va trece niciodată prin faza de Săgetător, dar la modul ideal, o iubire completă, împlinită, va conţine în final sinteza tuturor celor 12 energii.

Prima tresărire, primul impuls, prima conştientizare că „ceva se întâmplă” între tine şi X este manifestarea energiei începutului, specific Berbecului. Aici te bucuri de focul iniţial al pasiunii, în care ţi se înmoaie genunchii când îl vezi şi vă repeziţi unul în braţele celuilalt în fiecare moment în care nu vă vede nimeni. Problema e că această fază durează puţin şi iubirea poate să dispară la fel de repede cum a apărut, ca un ghiocel îngheţat de o nouă rundă de zăpadă. Dacă relaţia voastră  trece cu bine la etapele următoare, această fază, a începutului, este cea pe care merită să o evocaţi, mereu şi mereu pentru a păstra proaspătă iubirea voastră.

A doua fază a iubirii, specifică Taurului, este cea în care vă „asimilaţi” unul pe celălat. Amor frenetic, foarte des sau pentru perioade lungi de timp şi începutul sentimentului de „e al meu” sau „e a mea” caracterizează această fază. Pericolul este că se poate stagna aici, iar posesivitatea sau gelozia să vă împiedice să mergeţi mai departe.

Faza specifica zodiei Gemenilor este cea în care, satisfăcuţi deja de apropierea fizică ce v-a hrănit foamea unuia de celălalt, începeţi să vorbiţi, să comunicaţi, să împărtăşiţi idei. El îţi povesteşte copilăria lui, tu îl pui la curent cu toate evenimentele şi persoanele importante din viaţa ta, iar această comunicare la nivel mental vă aproprie şi mai mult. Aici apare pericolul unei respingeri sau dezamăgiri, pentru că puteţi constata că el nu gândeşte aşa cum credeai tu sau conform principiilor tale.

La nivelul de Rac este momentul aprofundării iubirii dintre voi, pe fondul unei sensibilităţi mărite şi emoţionalitate puternică. Pe tine te încearcă duioşia când îi conştientizezi micile hachiţe de bărbat, el te protejează şi e în stare inclusiv să-ţi cumpere tampoane de la farmacie. Este momentul în care deja locuiţi împreună sau petreceţi împreună perioade lungi de timp.

Zodia Leului este ca un fel de vârf al relaţiei. Pentru multe cupluri este specifică perioadei care s-ar numi „de glorie” a iubirii. Apare inclusiv recunoşterea din partea celorlalţi a cuplului vostru, şi toată lumea admiră iubirea intensă şi arzătoare dintre voi. De obicei, la acest nivel poate apare dorinţa de a face copii şi distracţia este maximă.

Iubirea în zodia Fecioarei se recunoaşte după o anumită stabilitate şi acumulare care a luat locul romantismului. Dar relaţia nu e lipsită de devotament a unuia faţă de celălalt. Poate nu mai sunteţi cuplul care face senzaţie la petreceri, dar deveniţi cuplul respectabil la care s-ar gândi prietenii să apeleze ca să le fiţi naşi.

Foarte multe cupluri se opresc aici, pentru ca primele 6 zodii corespund „iubirii umane”. Următoarele 6 corespund deja „iubirii divine”, la care foarte puţine cupluri au cu adevărat acces.

Etapa Balanţă este corspunzătoare trăirii unui nou început, când relaţia deja matură trăieşte o revigorare, pe fondul unei frumuseţi şi armonii desăvârşite.

Scorpionul corespunde etapei în care cei doi se transformă profund, oarecum alchimic, transcenzând limitările cuplurilor obişnuite.

La Săgetător, cei doi devin un model de înţelepciune, împărtăşind şi celorlalţi din secretele căsătoriei reuşite.

Capricornul corespunde unei etape în care cei doi, deşi împreună, evoluează fiecare pe cont propriu. Această aparentă separare nu e decât conştientizarea faptului că iubirea nu poate înlocui evoluţia individuală.

La Vărsător iubirea celor doi devine deja universală, revărsându-se practic asupra tuturor, cu atruism şi detaşare.

Iar la ultima zodie, Peşti, iubirea se reântoarce în Sursa de unde a provenit, adică în Creatorul ei. cuplu. Poate vă cumpăraţi împreună o casă sau vă asociaţi într-o anumită activitate.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!