Cum s-au născut zodiile! Legenda semnelor astrale

De Amelia Matei, pe
Cuvântul zodiac provine din grecescul  ζωδιακός (zodiakos), care înseamnă ”cerc de animale” sau ”animale mici” și este numele dat de păgâni cercului de stele care se pot vedea în jurul pământului.

Robert Hewitt Brown susține că zodiakos vine de la ”zo-on, care înseamnă ”un animal”.  Grecii au fost cei care au împărțit cercul zodiacal în 12 secțiuni, fiecare cu o lățime de 16 grade și lungime de 20. Aceste diviziuni au fost supranumite Casa Zodiacului, iar, în funcție de migrația Soarelui în fiecare dintre aceste case au apărut și semnele astrale ale Zodiacului, sau Constelațiile.

Există însă tot felul de legende legate de apariția creaturilor descrise în zodiac ar fi rodul imaginației păstorilor care, stând de pază noaptea, sub cerul liber, își imaginau ce animale s-ar contura pe bolta cerească. Teoria nu a fost crezută prea mult timp, iar unii ar fi spus chiar că aceltiu așa-zis ”păstori” erau de fapt îmvățați sau preoți din Antichitate, crezându-se că aceste creaturi atribuite fiecărei case sunt simboluri ale calităților și influențelor Soarelui atunci când ocupă fiecare casă din centura zodiacală.

Citește și: Femeia din zodiac pe care o respectă toți bărbații

”Grupurile de stele care descriu zodiile, denumite după anumite animale nu au nici o asemănare cu animalele după care au fost botezate”, explică Richard Payne Knigh.

De asemenea, primele șase semne din cele 12 semne ale zodiacului erau privite ca fiind binevoitoare, bune, deoarece Soarele le ocupa în trecerea lui prin emisfera nordică. Cei 6.000 de ani în care, conform persanilor, Ahura-Mazda, creatorul Paradisului și al Pământului, a guvernat peste Univers în pace și armonie sunt simbolizați de aceste prime semne. Următoarele șase erau considerare cu influență rea, deoarece erau traversate de Soare prin emisfera sudică, unde era anotimpul rece, conform grecilor, egiptenilor și persanilor. De aceea, aceste semne simbolizează răul, sau pe Ahriman, geniul malefic care l-a înlăturat de la putere pe Ahura-Mazda.

Citește și: Dacă îi dovedești prietenia ta, ai câștigat-o pe vecie. Care este cea mai loială zodie

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!