Zodiile celor mai bune mame

De Corina Buhagiar, pe

Poziţia astrelor ne infuenţează inclusiv calităţile materne. Luna are aici cel mai greu cuvânt de spus, dar şi zodia (poziţia Soarelui) are importanţă.
Teoretic, femeia Rac este mama ideală, prima în Topul Astrologic al mamelor. Atentă şi sensibilă, îşi creşte copiii cu multă dragoste. Ar fi bine să aibă mai mult decât un singur copil, ca să poată împărţi această grijă, iar acesta să nu se simtă sufocat.

Pe locul doi ar fi mamele Peşti, capabile să se devoteze până la sacrificiu. Leoaicele trec şi ele drept mame excelente, care ştiu să se distreze împreună cu copii lor, şi îi apără de orice rău cu aceeaşi ardoare ca şi leoaicele adevărate.

Femeile Scorpion şi Taur ar fi mame minunate, dacă n-ar fi un pic cam posesive şi cu nişte reguli de creştere ale copiilor cam rigide. Mamele Berbec îşi iubesc copiii cu pasiune, dar sunt genul spartan: foarte ambiţioase pentru ei şi nu le acceptă slăbiciunile sau fricile.

Mamele Geamăn sau Balanţă sunt mai mult o prietenă decât o mamă pentru copiii lor. La fel ca şi Săgetătoarele, de altfel, care e posibil să îşi ia copiii cu ele pe coclauri, la locul de muncă sau peste mări şi ţări. Copiii lor vor fi iubiţi, dar nu şi cocoloşiţi, şi se vor maturiza mai repede decât alţii.

Fecioarele sunt mame destul de crispate, mereu îngrijorate din pricina posibilelor boli şi prea preocupate de curăţenie ca să aprecieze dezordinea creativă sau chiar dezastrul pe care copiii îl fac în casă.

Cele mai incompatibile, teoretic vorbind, cu „meseria” de mamă sunt Vărsătoarele şi femeile Carpicorn. Se pot achita, nu-i vorbă, de toate obligaţiile ce le revin, cu seriozitate şi o bună organizare şi numărare a caloriilor (Capricornul) sau cu idei noi şi foarte originale de puericultură (Vărsătorul), însă maternitatea nu e, la drept vorbind, pe lista scopurilor lor în viaţă.

foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!