Cele două feţe ale mondei: axa Berbec – Balanţă

De Corina Buhagiar pe

Ce legătură există între zodiile opuse? Deşi aparent sunt cele mai diferite personalităţi posibil, în realitate, reprezintă doar cele două feţe ale ACELEIAŞI monede. Te-ai întrebat vreodată ce zodie este un copil…
este un copil care s-ar naşte acum, însă în cealaltă emisferă a planetei?

E Berbec, din cauza mişcării Soarelui printre constelaţii sau Balanţă fiindcă acum acolo e toamnă, iar natura se pregăteşte pentru iarnă?… Unii spun că astrologia a fost revelată numai pentru locuitorii emisferei nordice, dat fiind că aici locuiesc imensa majoritate a oamenilor. În afară de asta există totuşi şi o legătură strânsă între zodiile opuse.

Ai putea să te întrebi: cum se asemănă impulsivul Berbec cu delicata Balanţă? Simplu, imaginează-ţi o haină roşie pe deasupra, dar pe care o poţi întoarce şi purta şi pe dos, unde e albastră. Mai exact, întoarce pe dos un Berbec şi va acţiona ca o Balanţă. Exasperează o Balanţă şi va acţiona ca un Berbec.

Altă analogie ar fi următoarea: imaginează-ţi un Berbec gen general de armată, curajos şi îndelung hârşâit în războaie, care într-o situaţie limită alege să-şi protejeze trupele şi să negocieze cu o diplomaţie demnă de cea mai dibace Balanţă.

Sau imaginează-ţi o Balanţă împăciuitoare, care vrea mereu pace cu toată lumea, pusă faţă în faţă cu o nedreptate flagrantă. Cât e ea de dornică să păstreze armonia şi să evite conflicutul, va scoate ditamai sabia, ca un Berbec veritabil.

Un alt aspect care leagă zodiile opuse: dacă citeşti cu atenţie care sunt bolile la care sunt predispuşi nativii diverselor zodii, tratatele de astrologie indica atât zona dominată de propria zodie, cât şi cea dominată de zodia opusă. Mai exact, un Berbec este predispus atât la dureri de cap sau accidente în zona capului, cât şi la bolile Balanţei legate de probleme cu rinichii sau dureri de şale. Şi invers!

Axa Berbec – Balanţă stabileşte şi relaţia dintre „eu” (Berbec) şi „ceilalţi” (Balanţă). Fiecare dintre aceşti doi nativi, atât de diferiţi în aparenţă, are de învăţat de la celălalt. Dar niciodată destinul nu ţi-ar pune o întrebare al cărei răpuns nu îl ai deja în tine. Bine ascunse în spatele egocentrismului specific Berbecului există o aspiraţie către cuplu şi împlinire prin iubire specifice Balanţei.

În spatele nesfârşitelor compromisuri şi tendinţe de a împăca şi capra şi varza ale Balanţei există, bine ascunse, un curaj şi o neclintire bazată pe onoare specifice Berbecului.

Apoi observă: pe cât de curajos şi un pic „de sus” curtează de obiciei Berbecul o femeie, urmăreşte-l când e îndrăgostit până peste cap. Va inventa romantisme pasionale pe care Balanţa, în general expertă în domeniul acesta, nici nu le visează!

Pe cât de fluşturatică şi detaşată este o Balanţă în viaţa de zi cu zi, priveşte-o când un ideal al ei e tăvălit prin noroi sau un prieten apropiat prigonit pe nedrept. Va lupta cu o promtitudine şi o ardoare la care Berbecul, care reacţionează aşa în general, ar putea lua cu respect.

Îţi dai seama deci ce oportunitate minunată de autocunoaştere şi autodepăşire este atunci când aceşti doi nativi se întâlnesc! El Berbec şi ea Balanţă este un cuplu chiar frecvent. Şi în ciuda conflictelor permanente şi a volatilităţii acestei combinaţii, dacă ar reuşi să găsească „armonia obţinută din unificarea contrariilor” ar putea deveni un cuplu ideal…

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro