2010 a fost anul despărţirilor

De Corina Buhagiar, pe

Dacă ne uităm bine, 2010 a adus mai multe despărţiri şi cupluri destrămate decât alţi 5 ani la un loc. Să fie vina lui Saturn? Anul acesta Saturn, Marele Malefic,

traversează zodia Balanţei. Asta înseamnă că încercările, testele şi examenele cele mai dure (Saturn) se vor da în domeniul relaţiilor, cuplului sau parteneriatelor (Balanţă).

Nu înseamnă că toate relaţiile sunt sortite eşecului. Este ca la şcoală! Cei care au învăţat bine lecţia, care dovedesc că au aprofundat „cunoştinţele”, sunt serioşi şi perseverenţi, trec cu bine testul severului profesor care este Saturn.

Termenul de Malefic e impropiu, fiindcă Saturn nu e rău pur şi simplu, sau în mod gratuit. Cei care plâng pe la colţuri sunt numai şcolarii superficiali, nepregătiţi şi imaturi care, evident, îl vor considera îngrozitor şi odios pe examinatorul dur, inflexibil şi imposibil de păcălit.

Dacă până acum un an – doi, relaţiile păreau să meargă oricum, o dată cu intrarea lui Saturn în Balanţă pentru fiecare, indiferent de zodia în care este născut, a apărut necesitatea de a-şi conştientiza şi analiza cu seriozitate relaţiile de iubire.

Cuplurile în care iubirea este vie, este prezentă în forma ei pură, rezistă, pe principiul „ce nu ne doboară, ne face mai puternici!”. Acolo unde iubirea adevărată a dispărut de fapt, în ciuda aparenţelor pe care cei doi le păstrează, Saturn determină o ruptură.

O iubire lipsită de pasiune, care a murit de acum 10 ani, dar cei doi îi târâie în continuare cadavrul după ei… O iubire care se baza numai pe sex sau pe satisfacerea dorinţelor în mod egoist… O iubire superficială în care cei doi se distrau, dar nu îşi luau în serios nevoile reciproce… Sunt aruncate la gunoi de către Saturn.

Sau, mai bine spus, noi suntem cei care refuzăm să le continuăm, tânjind către iubirea autentică, în care eşti iubit pentru tine însuţi, profund şi intens. Nu pentru că arăţi bine, nu pentru că aveţi copii împreună, nu pentru că îi e greu fără tine fiindcă tu găteşti şi calci, nu pentru că ai cele mai lungi picioare din cartier şi îl înebuneşti în pat. Ci… pentru că VĂ IUBIŢI, pur şi simplu.

Iată câteva cupluri celebre pentru care iubirea nu a trecut testul profunzimii şi autenticităţii pus de Saturn:


După 40 de ani de căsnicie, Al Gore, fost candidat la fotoliul Casei Albe, s-a despărţit de soţia sa, Tipper, după ce au trecut împreună printr-o mulţime de alte greutăţi: alegerile nereuşite din 2000 sau pierderea unuia dintre cei 5 copii.

Kate Winslet şi Sam Mendez şi-au spus „adio” după şapte ani de căsnicie, în care cei doi s-au maturizat şi au cunoscut succesul împreună. Au un băiat, iar prietenii familiei au fost consternaţi de despărţirea lor.

Mark-Paul Gossellar, frumuşelul Zack din „Salvaţi de clopoţel”, a semnat anul acesta actele de divorţ după 14 ani de căsnicie cu actriţa Lisa Ann Russell. Au împreună 2 copii.

Charlize Theron şi Stuart Townsend au fost, timp de 9 ani, unul dintre cele mai frumoase cupluri de la Hollywood. Deşi nu s-au căsătorit oficial, erau „cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată” unul pentru celălalt. Până în 2010…

După ce Mel Gibson şi-a părăsit soţia în 2009, după 29 de ani de căsniciue şi 7 copii, iată că Saturn i-a taxat şi noua relaţie, cu fotomodelul rus Oksana. Au împreună o fetiţă pe a cărui custodie s-au luptat în ceea ce ziariştii au numit „cea mai urâtă despărţire a anului”!

Citeşte în pagina următoare ce cupluri şi-au mai spus adio anul acesta şi care e secretul unei relaţii durabile!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!