Semne că ai nevoie de probiotice

De Amelia Matei, pe
Antibioticele te scapă de infecții, însă îți dau peste cap bacteriile bune din organism. Echilibrul poate fi restabilit cu ajutorul probioticelor, însă nu toată lumea știe că trebuie să le ia. Vezi cum îți dai seama că ai nevoie de aceste bacterii sănătoase.

Ai suferit o intoxicație alimentară

Intoxicația alimentară este rezultatul creșterii bacteriilor rele din intesinte. Este important să lupți împotriva lor cu ajutorul probioticelor care se găsesc în iaurt sau varză murată, potrivit healthyfoodteam.com.

Suferi de probleme digestive

Constipația sau diareea este un alt semn că ai nevoie de probiotice. Aceste probleme sunt rezultatul unei diete nesănătoase. Consumă alimente care se diferă ușor și elimină produsele procesate sau fast-food-ul.

Ai probleme de piele

Ce se întâmplă în organismul tău se reflect la exterior. Iritațiile, eczema, acneea pot apărea și din cauza unui dezechilibru al florei intestinale.

Cum menții echilibrul florei intestinale

Pe lângă consumul de iaurt sau murături, poți include în dietă un suc natural, care va echilibra flora intestinală. Ai nevoie de un castravete, două bețe de țelină, o lămâie, 1 cm de ghimbir, o mână de coriandru sau mentă și o linguriță de oțet. Amestecă ingredientele în blender, dar fără oțet, pentru că trebuie să îl adaugi la final. Bea acest suc de câte ori simți că bacteriile rele ți-au invadat intestinele.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!