Ce greșeli fac femeile atunci când se vopsesc acasă

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 10 decembrie 2021, 14:08

Să te vopsești acasă este mult mai comod și mai avantajos decât să mergi la coafor. Însă nu e foarte ușor dacă nu ai experiență. Am descoperit cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile atunci când se vopsesc acasă și te învățăm cum să le eviți ca să obții o culoare de invidiat de fiecare data.

Își pătează pielea

Multe femei se murdăresc de vopsea, atunci când vor să își schimbe culoarea părului acasă. Pentru a evita asta, aplică un pic de cremă sau de vaselină pe frunte, la tâmple, pe urechi și pe gât, pentru că astfel vei șterge vopseaua mai ușor. Este important, de asemenea, să porți haine care pot fi aruncate, pentru că astfel nu riști să îți strici bluza preferată.

Lasă vopseaua să acționeze prea mult

Dacă te-a prins un episod din serialul tău preferat și ai uitat că ai vopseaua pe păr, nu intra în panică. Dacă ai ales o culoare deschisă, sunt mari șanse ca rădăcinile să fie ceva mai aprinse. Așteaptă o zi, două, apoi aplică nuanța dorită din nou, doar la rădăcini. Dacă ai obținut rădăcini mai închise la culoare, singura soluție este să-ți vopsești din nou tot părul, în aceeași nuanță cu a rădăcinilor. Nu încerca să-ți decolorezi singură rădăcinile!

Aplică toată vopseaua deodată

Dacă aplici toată vopseaua deodată, probabil la final va părea că ai o perucă. Părul tău trebuie să aibă un aspect natural, chiar dacă este vopsit, și singurul mod în care poți face asta este să aplici vopseaua mai întâi la rădăcini, apoi să te concentrezi pe vârfuri.

Clătesc părul în chiuvetă

Oricât de practic ți s-ar părea, nu este deloc o idee bună să te clătești în chiuvetă după ce te-ai vopsit. Specialiștii susțin că apa nu are suficientă presiune acolo, astfel că vopseaua nu se curăță bine, iar sunbstanțele care rămân pe păr îl pot degrada. Cel mai bine este să-ți clătești părul la duș și nu uita să-l clătești foarte bine, până când apa care curge din el este incoloră.

Rămân fără vopsea

Dacă ai părul des, lung sau creț, ia întotdeauna două cutii de vopsea. Mai bine să ai prea multă decât să constați la jumătatea procesului de vopsire că nu ai suficient produs.

Își spală părul înainte de vopsire

Părul curat este alunecos, astfel că vopseaua nu va prinde foarte bine. Pentru rezultate perfecte, vopsește-te pe părul spălat cu una sau două zile în urmă.

Aleg o culoare foarte diferită de nuanța lor naturală

Schimbările drastice de look nu se fac acasă. Când alegi culoarea pe care vrei să o folosești, ține cont că nu ar trebui să fie foarte diferită de nuanța ta naturală. Diferența ar trebui să fie de 2-3 tonuri, altfel riști să obții o culoare care să nu îți placă.

Folosesc lumină artificială

Cel mai bine este să te vopsești la lumina naturală, pentru a vedea mai bine rezultatul. La lumina artificială, culoarea poate să pară diferită.

Nu au grijă de părul lor

Dacă vrei să te vopsești sâmbăta, de exemplu, folosește balsamul de două ori în săptămâna respectivă. Astfel, te asiguri că părul tău este sănătos și poate absorbi culoarea. La fel de important este să folosești un balsam special și după ce te-ai vopsit, pentru a fixa culoarea.

Dacă ai decis că vrei să te vopsești singură, acasă, urmărește clipul de mai jos pentru a vedea cum se face corect, pas cu pas.

Vezi tot ce treuie sa stii despre vopsirea parului acasa!

Sursa foto: 123rf.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!