Cele mai bune remedii pentru picioarele umflate

De Libertatea pentru femei, pe

Să ridice mâna cine nu a avut de suferit niciodată din cauza picioarelor umflate! Nu contează numai anotimpul sau vârsta. Motivele sunt multiple, la fel şi modalităţile de prevenţie, dar şi remediile. Iată câteva dintre acestea!
1 Dacă eşti nevoită să stai în picioare multă vreme, ridică-te din 30 în 30 de minute pe vârfuri, apoi coboară, de cel puţin 4-5 ori. Aceste mişcări vor facilita fluxul sangvin şi vor stimula muşchii implicaţi.
2 Dacă, dimpotrivă, eşti nevoită să stai mult timp aşezată, încearcă să eviţi poziţia picior peste picior sau să ţii gambele nemişcate. Când poţi, ridică-te şi fă câţiva paşi, timp de minimum 5 minute, înainte de a te reaşeza pe scaun.
3 Cei care suferă din pricina acestei probleme ar trebui să facă minimum de mişcare zilnic: pedalatul pe bicicletă, înotul sau chiar plimbările pe jos de cel puţin 30 de minute sunt cele mai bune variante.
4 Fii atentă ce fel de pantofi alegi: evită, în egală măsură, balerinii cu talpa foarte joasă, dar şi tocurile înalte! Cea mai bună variantă, în cazul tău, sunt tocurile de 3-5 cm.
5 Nu purta ciorapi cu bandă adezivă, jartiere, şosete cu elastic foarte strâns şi, în general, orice haină care poate îngreuna circulaţia la nivelul picioarelor. Apelează în schimb la dresurile sau şosetele medicinale compresive, pe care le poţi găsi în farmacii.
6 O ridicătură pe saltea la nivelul picioarelor (pe care o poţi obţine introducând o pernă sub cearşaf) poate fi o altă idee salvatoare – e ideal ca gambele să rămână cu câţiva centimetri deasupra nivelului inimii, în timpul odihnei.
7 Adoptă un stil de viaţă sănătos şi fii atentă la alimentaţie: grăsimile şi excesul de sare sunt total interzise. De asemenea, evita fumatul şi alcoolul. Toţi aceşti factori afectează în mod negativ circulaţia sângelui.
8 Evită băile lungi în cada cu apa fierbinte şi alege duşurile, pe care le poţi încheia cu un masaj al picioarelor efectuat cu jetul de apa dat la intensitate maximă.
9 Asigură-te că ai mereu la îndemâna un gel special destinat combaterii senzaţiei de picioare umflate. Cea mai bună variantă e cea care conţine o combinaţie unică de diclofenac şi heparină, care reduce inflamaţia şi împiedică formarea cheagurilor în vasele de sânge. Diclofenacul sodic are ca acţiune reducerea inflamaţiei şi ameliorarea durerii. Heparina sodică împiedică formarea trombilor şi favorizează cicatrizarea şi refacerea ţesuturilor lezate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!