Alimente considerate nesănătoase care nu sunt chiar atât de rele

De Diana Zagrean, pe

Vezi care alimente sunt nedreptăţite şi ce feluri de mâncare nu sunt chiar aşa nesănătoase cum crede lumea. Iată câteva alimente considerate nesănătoase, care nu sunt chiar atât de rele pe cât se crede.

Shaorma, kebab, falafel şi alte specialităţi

Lumea încadrează shaorma, kebabul şi falafelul în categoria junk food, dar haideţi să ne gândim puţin ce conţin aceste mâncăruri turceşti, libaneze sau variantele lor europenizate.
Dacă nu vorbim de maioneză la tub, plină de coloranţi, aditivi şi E-uri toxice, pe lângă grăsimile rele pe care le conţin sosurile prefabricate, o shaorma poate fi sănătoasă.
Dacă lipia este făcută „de casă”, legumele sunt murate sau proaspete, carnea este friptă corect şi sosurile sunt făcute cu ingrediente naturale (pastă de roşii, iaurt, zeamă de lămâie, condimente naturale, nu mixuri), o shaorma nu diferă foarte mult de o friptură cu salată şi pâine servită acasă, de mama.
Nu spune nimeni că este un meniu super sănătos, dar nici atât de nocivă ca o pungă de chipsuri, un burger prefabricat cu sosuri pline de substanţe chimice şi carne cu adaos mare de sare, sau o pizza plină de grăsime şi salamuri cu E-uri.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!