(P) Secretul unui chip mereu tânăr – un somn de calitate

De Unica.ro, pe

Perna din spumă cu memorie, expunerea directă la soare cât mai redusă, minimum 8 ore de somn pe o saltea de calitate sunt numai câteva dintre regulile de aur ale unui ten proaspăt, strălucitor și cu aspect mereu tânăr.

 Există o sumedenie de produse cosmetice care promit tinerețe fără bătrânețe. Însă, degeaba le folosim, dacă nu respectăm câteva reguli esențiale legate de stilul de viață. Iar somnul de calitate are o importanță covârșitoare. E drept că, în ultimă instanță, bisturiul și tehnicile de chirurgie estetică neinvazive ne pot întineri. Dar la fel de repede putem reveni la aspectul inițial. Căci pielea, cel mai mare organ al corpului uman, își exprimă vizibil nemulțumirile legate de comportamentul nostru zilnic.

 Ce înseamnă somn de calitate

 În primul rând, somnul trebuie să fie odihnitor. Și ca să se întâmple așa, trebuie eliminate toate cauzele medicale care ar putea duce la apariția insomniilor. În plus, avem nevoie de minimum 7 ore de somn neîntrerupt pe noapte, ca să ne încărcăm bateriile după o zi activă.

 Mediul în care dormim are rolul lui. Un spațiu bine aerisit, cu o temperatură nu foarte ridicată, în care nu permitem ca lumina să pătrundă, eliberat de aparatură electrocasnică, poate face minuni pentru starea noastră de bine. Important este să menținem constante temperatura și umiditatea ambientale, ca să nu avem pielea uscată. Tot cu acest scop, ar trebui să nu evităm grăsimile sănătoase din alimentație, căci ele au rolul de a menține un nivel ridicat de vitamina E. Iar aceasta creşte nivelul de colagen şi, implicit, elasticitatea pielii.

 Ce rol are perna din spumă cu memorie

 Locul în care dormim, mai exact patul, este cel care dictează felul în care vom dormi. Nu degeaba se spune „cum îți așterni, așa dormi”. Cine s-ar fi gândit că o față de pernă din bumbac, material natural de altfel, poate duce la apariția ridurilor? Cei care se pricep mai bine ca noi spun că indicate sunt fețele de pernă din mătase pentru păstrarea tinereții chipului.

 Tot ei ar recomanda somnul pe spate și, dacă e posibil, fără pernă. Căci gâtul e mai relaxat astfel, iar tenul se ridează mult mai greu. Totuși, perna din spumă cu memorie este alternativa optimă. Preia greutatea, susține coloana și gâtul. În plus, nu mai presează obrajii și se elimină riscul cutării pielii în timpul somnului. Dar perna din spumă cu memorie face minuni dacă e combinată și cu o saltea confortabilă. Aceasta ar trebui să conțină și ea spumă cu memorie și să fie ceva mai fermă.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!