(P) Tehnologia transdermică pentru stoparea căderii părului

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 04 octombrie 2019, 13:36

Începem cu o întrebare elementară: ce e de făcut atunci când căderea părului se agravează și ajunge să îți afecteze aspectul fizic și, automat, încrederea în tine? Pentru stoparea căderii părului, cercetătorii Labo Cosprophar au dezvoltat tehnologia transdermică, care stă la baza tratamentului dermato-cosmetic Cadu-Crex.

Căderea părului poate afecta pe oricine, fie că ești femeie sau bărbat. Ea se instalează dintr-o multitudine de cauze, cum ar fi schimbarea anotimpurilor, sarcina, nașterea, tratamentele chimice, folosirea produselor de tip placă de păr și ondulator, dezechilibrele hormonale, anemia, unele medicamente, anumite afecțiuni (de exemplu, sindromul ovarelor polichistice) ori chiar curele de slăbire și, desigur, stresul. Mai mult, acum, în sezonul de toamnă, părul este predispus să cadă mai mult decât de obicei. Există și un motiv științific. Părul nostru crește cam cu un centimetru pe lună, însă firele nu cresc și cad toate în același ritm. În orice moment, cam 90% din firele de păr se află în perioada de creștere, iar celelalte 10% în faza de stagnare. După ce trec 2-6 luni, părul care a stagnat cade și este înlocuit de alte fire.* Cercetătorii suedezi au descoperit că majoritatea femeilor au multe fire de păr în faza de stagnare în luna iulie, motiv pentru care toamna se produce înlocuirea lor.

Ce e de făcut dacă vrei să stopezi căderea părului și, astfel, să îi împiedici rărirea? 

Fie că suferi deja de căderea excesivă a părului, fie că vrei să previi asta, soluția este simplă: tratamentul dermato-cosmetic Cadu-Crex. Acesta are la baza tehnologia transdermică, care face ca substanțele active să acționeze în profunzimea scalpului. 

Cadu-Crex este recomandat, în special, pentru a stopa căderea părului. Cu toate acestea, în compoziția Cadu-Crex există și 20% din substanțele specifice Crescina Re-Growth, ceea ce înseamnă că implică și o acțiune asupra regenerării părului în zone cu păr rar. 

În unele situații, însă, acțiunea substanțelor pentru regenerare poate fi insuficientă și atunci se recomandă tratamentul dermato-cosmetic complet Crescina Re-Growth & Anti-Hair Loss.

(P) Tehnologia transdermică pentru stoparea căderii părului

Tratamentul dermato-cosmetic Cadu-Crex are la bază patru ingrediente active: hidroxiprolină, acid aspartic, activator enzimatic și taurină. Hidroxiprolina și acidul aspartic sunt aminoacizi care ajută la elasticizarea pereților foliculului, stimulează celulele din structurile țesutului conjunctiv, favorizează sinteza fibrelor proteice (în special colagenul și elastina) și susțin îmbunătățirea și normalizarea țesutului  conjunctiv care înconjoară și sprijină foliculul. Activatorul enzimatic ajută la întărirea legăturilor dintre rădăcina firului de păr și folicul. Prin activarea enzimelor speciale, acesta declanșează un proces de legare încrucișată între proteinele structurale care întăresc ancorarea firului de păr de locul său de creștere. Taurina este „capturată” de teaca conjunctivă și de teaca exterioară a rădăcinii, în apropierea ostiumului folicular și ajută la contracararea efectului dăunător și a pro-fibrozei cauzată de TGF beta 1 asupra foliculului. 

Tehnologia transdermică se diferențiază prin patru elemente: moleculele active cu greutate moleculară scăzută, penetrarea pielii testată cu ajutorul celulelor Franz, utilizarea promoterilor de absorbție și penetrarea transdermică prin foliculul capilar singular. Acele molecule active ajută în două sensuri – 4,6% pătrund în ostiumul folicular, iar 95,4% penetrează transdermic întreaga suprafață a scalpului. La rândul lor, promoterii de absorbție modifică structura lamelară lipidică a spațiilor inter-celulare ale pielii, unde deschid căile pentru moleculele active. Prin căile inter și intra-celulare, moleculele active pătrund adânc și sunt folosite de bulbi și foliculi pentru a reduce pierderea firelor de păr. 

Tratamentul dermato-cosmetic Cadu-Crex acţionează atât asupra folicului capilar singular, cât și asupra insulelor foliculare capilare. Cele din urmă reprezintă cele mai întinse suprafețe din podoaba capilară (60-70%), ce tind să se diminueze odată cu subțierea firului de păr. 

Fiecare ingredient activ contribuie la menținerea în condiții optime a componentelor insulei foliculare capilare, astfel încât să combată căderea prematură a firelor de păr. 

Tratamentul dermato-cosmetic Cadu-Crex a fost dezvoltat în trei variante de concentrații ale substanțelor active, adaptate problemelor specifice, astfel: stadiul incipient de rărire, avansat sau pierdere gravă a părului. Totodată, există formule specifice pentru femei sau bărbați, în versiune de 20 sau de 40 de fiole. Complementar tratamentului dermato-cosmetic, se recomandă folosirea șamponului specific Cadu-Crex, menit să potențeze efectele fiolelor.

În ceea ce privește schema de aplicare a tratamentului dermato-cosmetic, aceasta este cat se poate de simplă: se va aplica o fiolă pe scalpul curat și uscat timp de 5 zile consecutiv, urmate de 2 zile de pauză. Ulterior se reia aplicarea din nou pentru 5 zile și se respectă aceeași pauză. Pentru a obține rezultate optime, perioada minimă de tratament este de minim 2 luni, maxim 4 luni. Tratamentul se poate repeta, dar nu mai mult de 2 ori pe an. 

(P) Tehnologia transdermică pentru stoparea căderii părului

Eficacitatea împotriva căderii părului dovedită clinic 

Produsele au fost testate în cadrul Institutului pentru Piele și Evaluarea Produsului din Milano, sub îndrumarea doctorului Luigi Rigano. Eșantionul a fost de 20 de persoane cu efluviu telogen (adică rărirea difuză a părului), pe o durată de 60 de zile. După o lună, rezistența la testul tragerii de păr a crescut cu 50,48%, iar după două luni cu 89,32%, față de începutul studiului. Participanții au remarcat o reducerea a căderii părului, mai puțin sebum și păr mai puțin gras. 

Dacă ai probleme cu căderea părului sau vrei să previi acest scenariu, tratamentul dermato-cosmetic Cadu-Crex te va ajuta să îți atingi scopul. 

(P) Tehnologia transdermică pentru stoparea căderii părului

Află mai multe informații despre produse pe cadu-crex.ro

 

 

 

 

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!