(P) Masa de sticlă în sufragerie – Argumente pro și contra

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 03 ianuarie 2020, 12:51

Când amenajezi sufrageria, în afară de alegerea canapelei și a fotoliilor, trebuie să iei în calcul și masa, unde îți vei așeza oaspeții pentru a savura cele mai gustoase preparate. Unul dintre cele mai populare modele de masă pentru sufragerie este cea din sticlă, mai sofisticată și mai delicată în comparație cu masa din lemn. 

Află, din articolul nostru, care sunt argumentele pro și contra de care trebuie să ții cont în alegerea unei mese de sticlă pentru living.

Cum alegi masa de sticla pentru sufragerie?

Când alegi o masă de sticlă pentru sufragerie, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte. În primul rând, ține cont de reputația magazinului de unde vei cumpăra modelul preferat. Poți alege pentru sufrageria ta o masă de calitate de la Vivre, ca să fii sigur că beneficiezi de avantajul celor mai bune materiale și al unui design fără cusur. 

Apoi, acordă atenție felului în care arată masa de sticlă, ca să te asiguri că nu există așchii sau bule de aer pe interiorul suprafețelor. Când alegi mărimea mesei, ține cont și de numărul membrilor din familie, astfel încât toată lumea să aibă loc la masă. Desigur, factorul decisiv de alegere a mesei de sticlă include designul și forma – ovală, pătrată, dreptunghiulară sau rotundă, transparentă sau mată.

Tipuri de mese de sticlă pentru living

Mesele de sticlă pentru living au, de regulă, un design combinat – pentru picioarele și substratul mesei se folosesc numeroase materiale cromate din metal, răchită, lemn sau piatră, care oferă un design plăcut încăperii. 

În momentul în care alegi un design anume și o formă a mesei, trebuie să ții cont și de dimensiunea livingului. Pentru o cameră de dimensiuni mari, poți alege o masă de sticlă de orice formă: pătrate ori dreptunghiulare în decorurile moderne, contemporane, rustice sau minimaliste și ovale sau rotunde în decorurile clasice, scandinave, shabby chic. Un living mic impune alegerea unei mese de sticlă extensibile sau a uneia de 4 sau 6 persoane, dacă nu ai prea des invitați la cină. 

Trebuie să știi că mesele din sticlă pot fi făcute din material transparent sau colorat, pe care îl poți alege în funcție de designul fiecărui living. 

Astfel, pentru un interior clasic, poți alege o masă din sticlă cu picioare subțiri, din lemn. Un stil rustic poate fi reprezentat de o masă de sticlă cu cadru din lemn sau o baza de răchită, pe care să o așezi în colțul camerei. Pentru un interior modern, poți alege un model de masă cu sticlă transparentă și picioare metalice, în culorile cuprului și ale bronzului.

Masa de sticlă e o alegere bună? Argumente pro

Te gândești la achiziționarea unei mese de sticlă pentru sufragerie? Dacă răspunsul este da, trebuie să știi că acest obiect de mobilier te ajută să creezi o zonă de confort în încăperea în care te relaxezi. 

O masă de sticlă este foarte ușor de întreținut, cu efort minim. Nu vei avea nevoie decât de o lavetă și de o soluție cu alcool ca s-o cureți în câteva clipe. Sticla securizată nu se pătează, nu se zgârie și este suficient de rezistentă, astfel încât să facă față chiar și șocurilor de intensitate medie. În plus, rezistă bine la șocurile termice (totuși, nu-ți recomandăm să renunți la utilizarea suporturilor pentru vase fierbinți).

Mai mult, o masă din sticlă amplasată în living va transforma camera într-una fluidă și spațioasă, deoarece nu încarcă locul din punct de vedere vizual. Mai mult decât atât, va oferi acea notă de rafinament pe care o dorești în livingul tău.

Folosirea mesei de sticlă în living – Argumente contra

Pe lista cu dezavantaje în ceea ce privește masa din sticlă se înscrie tocmai fragilitatea acestui material. De aceea, oricât ar fi de solidă sau de rezistentă la șocuri, sticla rămâne casantă și, în anumite cazuri, se poate sparge. 

Totodată, ia în calcul faptul că mobilierul din sticlă nu este recomandat în locuințele în care sunt și copii mici, deoarece poate reprezenta un potențial pericol, în cazul în care se răstoarnă și se sparge. În plus, într-o cameră nu poți folosi decât un număr limitat de obiecte de mobilier din sticlă.

Masa de sticlă este alegerea ideală pentru o sufragerie modernă, atât din punct de vedere estetic, cât și practic. Cântărește argumentele pro și contra, ține cont și de stilul de viață al familiei tale și vei lua cea mai bună decizie. 

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!