(P) Lecția de stil masculin – ținuta festivă pentru bărbatul modern

De Unica.ro, pe

Nu doar femeile iau cu asalt magazinele și se preocupă intens de ținuta pe care o vor purta la petrecerile din această perioadă din an. Bărbații au de asemenea o imensă responsabilitate de a afișa un look corespunzător evenimentului, potrivit pentru silueta lor și definitorie pentru personalitatea lor.

Spun specialiștii, în materie de modă masculină există un aspect esențial: să te îmbraci cu gust, să menții tonul simplității, să ai doar o pată de culoare în ținută, dar și un element nou. La fel de simplu, în teorie, pare alegerea unui costum. Dar în practică lucrurile se complică. Ce poartă un bărbat modern la un party de Crăciun, la masa festivă sau alte evenimente de sezon?

Ținută aleasă în funcție de tipul de eveniment

Dacă tocmai ai fost invitat la un eveniment marcat pe invitație cu dresscode-ul black tie atunci în mod cert ai nevoie de un smoching. Cu un astfel de look vei arăta ca un adevărat gentleman. Un sacou din stofă de lână, rever satinat și fără şlituri este ceea ce ai nevoie. Dacă pare greu să te gândești unde ai putea găsi ceva potrivit, accesibil și unde modelele sunt deloc comune, poți încerca magazinul exclusiv dedicat bărbaților, Zitto

Un alt stil vestimentar apreciat este cel de dinner jacket din catifea. Este în vogă în acest sezon. Poți opta pentru culori de asemenea de sezon, precum verdele sau burgundy. În acest caz este necesară cămașa albă și un papion.

În cazul în care nu este vorba de black tie, pot fi alese costume barbati clasice, în tonuri de bleumarin, gri cărbune sau o variantă mai deschisă. O astfel de ținută formală impune o cămașă cu cravată în nuanțe complementare. Asortarea acestor elemente este de asemenea o provocare. Dar la Zitto sunt regăsite combinații complete propuse, costumele prezentate fiind un look complet cu încălțăminte și tip de cămașă asociată. Va fi mai ușor ca oricând să alegi varianta dorită.

Pentru petreceri mai relaxate

În cadrul familiei cina festivă nu va impune neapărat un dresscode. Eleganţa masculină rezultă dintr-un look smart casual de această dată, definit de jeanși clasici și cămașă sau tricou combinat cu blazer.

Pentru petrecerile cu cei din gașcă, pentru momentele de distracție în club ținuta trebuie să fie cool. Nu este însă de dorit a renunţa la pantaloni casual, la cămașa albă, mereu potrivită, cu o cravată neagră simplă și îngustă, cu geacă de piele, spre exemplu.

O altă modă este cea a petrecerilor de tip cocktail, cele care au loc după masă. De data aceasta ținuta masculină potrivită poate fi cea relaxată, pantaloni chino, cu blazer sau o cămașă purtată cu primul nasture descheiat și fără cravată evident. În acest mix pot fi purtați mocasini, pantofi brogue sau Chelsea boots.

Alegeri interesante și stilate pot fi făcute din cadrul magazinului Zitto. Costume, pantaloni, pantofi îi regăsești aici, la prețuri senzaționale.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!