(P) Duelul titanilor – iPhone XS MAX vs Samsung Galaxy Note 9

De Unica.ro, pe

Când vine vorba despre telefoane, cele mai așteptate telefoanele ale anului sunt iPhone XS MAX și Samsung Galaxy Note 9. Dacă nu ești fan nici Apple, dar nici Samsung, probabil că te întrebi care este cea mai bună alegere. Trebuie să știi că fiecare dintre cele două telefoane prezintă caracteristici diferite, chiar unice. Ambele smartphone-uri au procesoare puternice, camere foto avansate și ecrane OLED. Dar cam atât cu asemănările între cele două rivale. Despre diferențe ar trebui să știi că acestea se fac la nivel de opțiuni de stocare, procesoare și alte caracteristici speciale.

Design

La o primă vedere, iPhone XS MAX este o versiune mai mare de la iPhone X. De asemenea, acesta este cu câteva grame mai greu decât Samsung Galaxy Note 9. Pe de altă parte, iPhone XS Max este mai subțire decât Note 9. Ambele telefoane pot rezista pănâ la 30 de minute în apă. Mai mult, Note 9 prezintă o mufă pentru căști, pe care nu o veți găsi la XS MAX. O altă noutate la iPhone este carcasa din sticlă, despre care Apple spune că face din XS MAX cel mai rezistent telefon. În timp ce, Note 9 împrumută din aspectul lui Samsung Galaxy Note 8, dar partea din spate este mai puțin curbată și are aluminiu pe margini. În ceea ce privește culorile, Note 9 propune variantele Lavender Purple și Ocean Blue mult mai atractive decât Gold, Silver și Space Gray de la iPhone XS MAX.

Display

Deși ambele au un ecran OLED, iPhone XS MAX are un ecran OLED puțin mai mare, de 6,5 inci, comparativ cu 6,4 inci pe care îi are Note 9. Cu toate acestea, Samsung vine cu o rezoluție de 2960×1440 pixeli, față de 2688×1242 pixeli pentru iPhone XS MAX. În ceea ce privește testele de culoare, Galaxy Note 9 poate reda mai multe culori, dar XS MAX redă culori mai precis. Ecranele ambelor smartphone-uri sunt similare în privința luminozității. La capitolul noutăți, Note 9 oferă mai mult control asupra afișajului, propunând patru moduri (Display Adaptative, AMOLED Cinema, AMOLED Photo și Basic).

Performanță

La nivelul procesoarelor, balanța se pare că rămâne înclinată spre iPhone, cu procesorul A12 Bionic care este mai rapid decât Snapragon 845 de la Samsung. Astfel, în cadrul testului general de performanță Geekbench 4, XS MAX a atins un scor de 11.515, în timp ce, produsul celor de la Samsung s-a oprit la 8.876. De asemenea, XS MAX s-a comportat mai rapid decât Note 9 la deschidere aplicațiilor. Singurul test la care Note 9 a depăsit creația Apple a fost testul 3D Slidehot Extreme. Dar iPhone XS a depășit Samsung la un alt test grafic, numit GFXBench. În concluzie, iPhone XS MAX este cel mai rapid telefon disponibil în prezent.

Camera

Camerele celor doua telefoane par a fi similare la o primă vedere, doar că Note 9 are o cameră frontală de 8 megapixeli, în timp ce la XS MAX camera frontală are doar 7 megapixeli. De amintit este faptul că iPhone XS MAX se comportă mai bine când vrei fotografiezi cadre luminoase, în timp ce Note 9 imortalizează mai bine cadrele intunecate.

Securitatea

Camera frontală True Depth de la XS MAX îți va permite să îți deblochezi telefonul doar prin identificarea facială. Această caracteristică este prezentă și la Note 9, dar este mai puțin sigură. Cu toate acestea, Samsung îți permite deblocarea telefonul cu amprenta degetului.

Bateria

O altă diferență de care ar trebui să ții cont când vrei să alegi între cele două telefoane este bateria. Samsung propune o baterie de 4.000 de mAh, cu o durată de viață de până la 11 ore și jumătate, în timp ce Apple vine cu o baterie de doar 3.174 mAh, ce te va ține doar 10 ore și jumătate.

În concluzie, trebuie să analizezi foarte bine ofertele pentru iPhone XS MAX și pentru Samsung Galaxy Note 9, în funcție de nevoile pe care le ai. Dacă vrei un telefon mai performant, care se comportă mai rapid când folosești aplicațiile, atunci ai nevoie de iPhone XS MAX. Dar dacă pui accentul pe durata bateriei mai mult decât pe performanțe, Samsung Galaxy Note 9 este alegerea potrivită. De asemenea, trebuie să știi că prețul pentru ultimul model de la Apple depăsește 1.000 de euro, în funcție de capacitatea de stocare, comparativ cu Note 9, al cărui prețuri sunt mult sub 1.000 de euro.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!