(P) Cum trebuie îngrijiți porumbeii voiajori pentru a obține victoriile în concursuri?

De Unica.ro, pe

În ultimul timp a căpătat o valoare deosebită activitatea de a participa la concursuri cu porumbei. Pasionații columbofili se interesează frecvent de modalități optime ce ajută la creșterea și dezvoltarea minunatelor păsări. Pentru începătorii care se ocupă de creșterea porumbeilor voiajori, fiecare pas este unul important și trebuie vizat. 

O problemă des întâlnită este cea a pierderii acestora. De aceea, porumbeii trebuie crescuți în hulubare sau în adăposturi special amenajate. O altă recomandare este ca  acea cușcă să fie de dimensiuni suficient de mari pentru a asigura spațiul necesar pentru fiecare porumbel în parte.

Parcursul evolutiv al creșterii se poate realiza corespunzător dacă sunt respectate condițiile de igienă și de alimentație sănătoasă. În această categorie se regăsește și atenția ce trebuie acordată hidratării. Este necesar ca porumbeii să consume un aport suficient de apă. În acest sens trebuie alese adăpătoare eficiente și într-un număr raportat la câți porumbei sunt în adăpost. Un punct reper de unde se pot achiziționa accesorii pentru porumbei, vitamine și nu numai este e-shop-ul Produsecolumbofile.ro

Cei interesați de acest hobby știu că este important să asigure frecvent consultații medicale porumbeilor. În plus, aceștia trebuie vaccinați împotriva variolei și nu numai. Febra paratifoidă este o boală des întâlnită în rândul porumbeilor și poate fi fatală. În plus, o alimentație sănătoasă nu este de ajuns. 

Este cunoscut faptul că porumbeii nu reușesc să asimileze vitaminele doar din mâncare. Prin urmare este indicat să se introducă în dietă vitamine suplimentare. Acestea se regăsesc pe Produsecolumbofile.ro sub diverse forme, gramaje și combinații ale substanțelor benefice pentru organismul porumbeilor. O îngrijire corespunzătoare nu trebuie făcută doar înaintea concursurilor, ci și în perioadele de pauză. Atenția asupra sănătății micilor concurenți se reflectă constant. 

Este indicată achiziționarea unor articole speciale pentru transport sau adăpare pentru a oferi un confort optim pe perioada deplasărilor la cursele organizate în alte localități. Cei interesați găsesc asemenea articole în categoria accesorii pentru porumbei pe Produsecolumbofile.ro.

Cum se cresc porumbeii pentru zbor?

Pentru a face față zborurilor lungi și obositoare, porumbeii trebuie să aibă o stare bună de sănătate. Orice paraziți, bacterii sau alți dăunători afectează capacițățile de zbor și rezistența acestora.

Este necesară obișnuirea porumbeilor de a se întoarce la adăpost după zbor. De aceea este bine de acordat o atenie specială puilor de porumbei. După ce porumbeii tineri s-au obișnuit cu zborul, aceștia vor fi eliberați separat de păsările mai în vârstă. 

În ceea ce privește reproducerea, specialiștii recomandă să fie făcută de cel puțin două ori pe an. De regulă, perioada prielnică de începere a împerecherii este luna martie.

Până la sfârșitul năpârlirii porumbeii trebuie separați în funcție de genul acestora. Aceștia trăiesc și funcționează optim în cupluri active. Când vine vorba despre împerechere, aceste păsări au un comportament destul de complex. Ei au nevoie de o perioadă de acomodare în care să se obișnuiască reciproc. 

Pentru a pregăti cele necesare procesului de reproducere, mai întâi vor fi introduși masculii în adăpostul separat. Deoarece sunt teritoriali, aceștia vor alege cel mai probabil același cuib ca în anii precedenți. Hrana și apa pentru cupluri trebuie să fie dispusă separat în fiecare adăpost.

Un comportament deosebit care se întâlnește la porumbei constă în atingerea repetată a ciocurilor după împerechere. După un timp, aceștia vor fi eliberați din celula separatoare. 

Perechile care urmează să se reproducă trebuie separate într-un adăpost special construit în acest sens. Fiecare cuplu de porumbei trebuie să aibă o celulă pentru cuibărit și un vas pentru cuib. În această perioadă, alimentația trebuie să conțină proteine în proporție de aproximativ 14%, iar lumina trebuie să fie  suficient de puternică. 

În timpul reproducerii este mai mult decât necesar ca alimentația să fie suplimentată cu vitamine. Pe Produsecolumbolfile.ro, cei interesați găsesc vitamine pentru porumbei de la Radu Duo

În compoziția vitaminelor se regăsesc substanțe nutritive care ajută la formarea ouălor și ulterior la formarea penajului. Unele vitamine conțin cărbune care asigură eliminarea toxinelor din organism. Aportul de calciu ajută la formare un schelet osos rezistent., iar alte elemente completează procesul de creștere și fertilitatea.

Pe produsecolumbofile.ro, cei interesați găsesc o gamă variată de accesorii și vitamine pentru porumbei, astfel încât creșterea acestora să fie corespunzătoare și să reflecte rezultatele victorioase din concursuri.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!