(P) Cum alegi corect un car kit auto cu funcție de modulator FM?

De Unica.ro, pe

Chiar dacă modernul lovește puternic piața din România, tot mai există încă mașini care au instalate unități radio cu casetă. Pe lângă acestea, există o altă categorie de persoane care, pentru a crea un mediu ambiental în propria mașină, folosesc CD-urile audio sau redau melodii în format MP3.

Pentru cei ce vor să iasă din această umbră a clasicului, car kit-urile auto cu funcție de modulator FM sunt printre cele mai optime soluții. Funcțiile lor sunt diverse, dar înainte de a le enumera trebuie spus că ușurează și îmbunătățesc vizibil experintele șofatului.

Ce sunt car kit-urile auto cu funcție de modulator FM și cum funcționează?

După cum reiese și din denumire, car kit-urile auto cu funcție de modulator folosesc frecvența FM pentru a emite sunetul. Antena radio deja instalată în mașină permite o bună funcționare a modulatorului FM. Practic, sunetul este mult mai rapid emis – ca și cum modulatorul ar capta un post de radio local.

Modulatorul FM va putea reda piesele dorite de pe un stick USB sau de pe un card de memorie SD atașat. De exemplu, cel disponibil pe buz.ro permite conectarea telefonului mobil la car kit-ul auto cu funcție de modulator FM prin Bluetooth. Totodată, el poate trece și în starea de hands-free atunci când utilizatorul primește un apel, iar după încheierea acestuia va continua să redea piesa inițială.

Faptul că cel disponibil pe buz.ro poate fi folosit și prin intermediul funcției Bluetooth reprezintă un mare avantaj și pentru pasagerii din mașină. Aceștia se pot conecta fără probleme la car kit-ul auto cu funcție de modulator, având în vedere că raza sa de acțiune este una destul de mare.

Caracteristicile ce trebuie să ajungă în atenția celor care vor să facă o astfel achiziție

Pentru a achiziția corect un car kit auto cu funcție de modulator FM, persoana în cauză ar trebui să raporteze totul la propriile nevoi, iar apoi la performanțele mașini și la maniera în care este compatibilă cu car kit-ul în cauză. În cele ce urmează se vor prezenta aspectele la care viitorul utilizator trebuie să fie atent înainte de a face achiziția.

  • Raza de acțiune

Majoritatea car kit-urilor auto cu funcție de modurator emit sunetele pe o rază cuprinsă între 5 și 10 metri. Este o distanță optimă pentru cam toate tipurile de autovehicule mici, dar nu și pentru autobuze, de exemplu.

Totodată, raza de emisie este direct proporțională și cu calitatea sunetului redat, așa că se recomandă evitarea car kit-urilor auto cu raze de 3 sau 4 metri.

  • Alimentarea

Un alt aspect important ce privește în mod direct alegerea se referă la modul în care se realizează alimentarea car kit-ului auto. Multe dintre mașinile de pe piață sunt dotate cu priză de 12 V, iar cele mai voluminoase cu priză de 24V. Ideal este să se aleagă un model compatibil cu ambele voltaje sau doar compatibil cu voltajul mașinii utilizatorului. În caz contrar, când, de exemplu, se folosește un modulator de 12 V la o priză de 24 V, acesta va arde instant deoarece nu va putea controla o tensiune atât de mare. Mai există o variantă bună și anume modulatoarele ce se conectează în soclul brichetei auto.

  • Butoanele de control

Este important că utilizatorul să aibă la dispoziție o modalitate simplă de a selecta piesele, porni și opri modulatorul. Butoanele de control trebuie să fie distribuite cât mai optim pentru a nu pune în dificultate conducătorul auto atunci când dorește să folosească modulatorul.

De exemplu, modulatoarele ce au încorporată funcția Bluetooth hands-free vor dispune automat de două butoane separate pentru acceptare și respingere apeluri.

  • Porturi de conectare

Persoanelor interesate de a face o astfel de achiziție le este recomandat să opteze pentru car kit-urile auto cu funcție de modulator FM care dispun de cât mai multe modalități de conectare. În general, modelele de pe piață dispun de unul sau două porturi pentru stick-uri USB, un slot separat pentru cardul SD și mufă jack audio de 3.5 mm pentru conectarea player-ului MP3 sau a telefonului mobil, în cazul în care nu se folosește funcția Bluetooth.

Buz.ro rămâne un magazin de încredere pentru cei ce vor să facă o astfel de achiziție – află într-un raport calitate – preț optim. Totodată, în cadrul aceluiași site se regăsesc și navigatii auto GPS, dar și camere video auto.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!