(P) 3 posibile cauze pentru care te trezești obosită dimineața și cu dureri de cap

De Unica.ro, pe

De la un timp, dimineața când te trezești, în loc să fii plină de energie, ești obosită, ai dureri de cap și nu ai chef de nimic? Iată cinci posibile cauze care pot explica oboseala ta și cum să le elimini!

Uneori, singuri ne facem rău adoptând obiceiuri nesănătoase cum ar fi consumul de alimente grele seara, de alcool, culcatul prea târziu, spre orele dimineții, ba chiar și nepăsarea atunci când ne alegem salteaua sau perna pe care dormim. Toate acestea ne pot cauza disconfort și ne pot provoca tulburări de somn. Dacă atunci când te scoli dimineața din pat ești mai obosită ca la culcare, clar ceva nu este în regulă și trebuie să descoperi cauza pentru a o putea înlătura. În cele ce urmează îți prezentăm cele mai frecvente motive pentru care te trezești obosită și cu dureri de cap dimineața!

 1.Dormi prea puțin

Un adult are nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte pentru ca organismul lui să funcționeze așa cum ar trebui în timpul zilei. Dacă dormi mai puțin de-atât, se activează nivelul hormonilor de stres și astfel apare starea de disconfort și durerile de cap. Ce-i de făcut? Încearcă să-ți creezi un program de somn echilibrat, cu ore fixe la care să te culci seara și neapărat să dormi cele 7-8 ore pe noapte.

 2.Suferi de stres sau depresie

 Dacă treci printr-o perioadă stresantă în viața ta, ai probleme la serviciu sau în viața personală, atunci este de explicat lipsa somnului și starea de oboseală accentuată care se repetă de la o zi la alta. În primul rând caută să găsești soluția cea mai bună și scapă cât mai repede de problema care nu-ți dă voie să dormi și te chinuie pe timpul nopții, când în loc să te odihnești, tu te gândești la ceea ce te supără. O altă cauză ar putea fi depresia, caz în care, dacă bănuiești că suferi de depresie, ar fi indicat să mergi la medic. Terapia și medicația specifică îți pot readuce starea de bună-dispoziție.

3.Ai o saltea de calitate îndoielnică sau perna nu-ți asigură confortul dorit

Durerile de cap și starea de oboseală de dimineață pot fi date și de faptul că te odihnești pe o saltea de pat care nu este de bună calitate, ori perna pe care dormi nu are compoziția necesară asigurării unui somn liniștit. Scapă de senzația de oboseală și de durerile de cap alegând salteaua potrivită dimensiunilor patului tău din oferta de saltele de la Magniflex. De exemplu, salteaua Daytona creată de Tonino Lamborghini este o saltea cu fermitate medie, fiind o combinație de duritate și spumă foarte elastică ce conferă maximul de confort și relaxare.

Dacă perna este problema? Atunci schimb-o! Pe site-ul celor de la Magniflex, producător de top pe piața europeană a saltelelor și pernelor, găsești o ofertă bogată și de perne, perna cu Memory Foam HD fiind cea mai bună alegere în cazul tău. Aceasta reacționează la greutate și la căldură, asigurând o poziție corectă a capului și a gâtului. Înlătură tensiunea și reduce mișcarea din timpul somnului.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!