Cum poți avea mai multă grijă de tine după concediu

De pe

Indiferent de lista de rezoluții pe care ți-ai făcut-o după vacanță, odată cu reluarea muncii este esențial să nu te forțezi, să îți setezi obiective realiste, să ai răbdare cu tine. În plus, dacă ai trecut de 40 de ani, încearcă să fii mult mai exigentă cu cei din jur, să elimini din viața ta persoanele toxice, dacă nu ai făcut-o până acum, să te implici doar în activități care îți fac o reală plăcere, nu pentru că cei din jur emit pretenții, să te prețuiești și să ai mai multă grijă de tine în general. Desigur, aceste recomandări îți sunt familiare, dar uneori avem nevoie de cineva care să ni le reamintească.

Chiar dacă poate începi să fii îngrijorată că ridurile de expresie s-au adâncit, că celulita nu mai cedează doar cu masaj, iar că melasma îți dă mari bătăi de cap, nu îți canaliza toată energia în această direcție. Acceptă că imperfecțiunea este firească și încearcă doar să fii o versiune mai bună de-ale tale, fără însă a pune mult prea multă presiune pe tine. Dacă nu știi de unde să începi, venim cu câteva recomandări pentru tine.

Meniu sănătos

Cum poți avea mai multă grijă de tine după concediu

Dacă în perioada stării de urgență ți-ai propus să te tonifiezi sau să mai dai jos câteva kilograme și nu numai că nu ai slăbit, ba chiar ai pus și ceva în plus, nu trebuie să te învinovățești, ci să încerci să faci ceva în acest sens. Nu trebuie să apelezi la un regim draconic, dar poți să mănânci mai multe fructe și legume, mai ales că în această perioadă le vei găsi din belșug în piață. În același timp, este important să conștientizezi că, mai ales după o anumită vârstă, kilogramele în plus nu dispar peste noapte, chiar și cu multă disciplină, și ai nevoie de puțin ajutor. În acest sens, dacă vrei să îți recapeți mai ușor silueta silfidă, poți comanda produse pentru slabit care-ți vor inhiba pofta de mâncare, îți vor da senzația permanentă de sațietate și-ți vor accelera metabolismul, fără a te supune unor riscuri pentru sănătatea ta, având în vedere ingredientele naturale. Nu uita de mișcare, mai ales că poți să faci exerciții și acasă, ghidată de tutorialele de YouTube. De asemenea, pentru a avea o stare emoțională cât mai bună, poți să meditezi zilnic, mai ales că vei găsi foarte multe resurse online gratuite.

Cum poți avea mai multă grijă de tine după concediu

Produse de îngrijire naturale 

Dacă până acum apelai doar la produse de îngrijire din comerț, e timpul să redeschizi cartea cu remediile de înfrumusețare ale mamelor și bunicilor noastre. Măștile pentru ten și păr din ingrediente aflate la îndemâna oricui – miere, oțet de mere, iaurt, argilă – chiar pot face minuni. De asemenea, evită să mai folosești fond de ten, mai ales dacă muncești de acasă, și nu uita în fiecare zi de crema de protecție solară cu factor SPF cât mai mare. Pentru o podoabă capilară demnă de invidiat și pentru a nu avea aspect tern, folosește cât mai puține produse de styling și evită dispozitive ca placa de întins sau ondulatorul.

În orice caz, investițiile de acest fel au efect pe termen lung, așa că nu te aștepta să se vadă primele rezultate după o săptămână.

Sursă foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu farmacialapretmic.ro

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!