5 semne că mănânci prea mult zahăr

Una dintre problemele majore cu care ne confruntăm cu toții în prezent, în materie de alimentație, este consumul excesiv de zahăr. Pentru că zahărul este ascuns în mai toate alimentele, nu numai în dulciuri, este destul de greu să ne dăm seama cât zahăr consumăm zilnic. Vezi cum îți poți da seama dacă și tu mănânci prea mult zahăr!

Care sunt semnalele de alarmă pe care corpul nostru le transmite atunci când consumăm prea mult zahăr

Specialiștii recomandă un consum de maxim 3-4 lingurițe de zahăr pe zi. Dar, având în vedere că în prezent foarte multe alimente conțin zahăr, inclusiv unele sortimente de pâine, și chiar și mezelurile, ajungem să consumăm chiar și de cinci ori mai mult zahăr, într-o singură zi, decât cantitatea recomandată.

Citește șiEXPERIMENT: 7 zile fără zahăr

Dacă vrei să te ferești de zahărul ascuns încearcă să renunți la alimentele procesate și să îți bazezi dieta pe cât mai multe fructe și legume proaspete, dar și pe proteine de calitate. Mâncarea gătită acasă este o alegere mult mai sănătoasă decât mâncarea gata preparată, cumpărată, pentru simplul fapt că știi exact ce ingrediente conține.

Citește șiPutem trăi fără zahăr? Opinia nutriționistului

Așadar, încearcă să îți reduci consumul de zahăr optând pentru alimente cât mai naturale, evitând băuturile dulci, căutând alternative naturale ale zahărului și limitându-ți consumul de dulciuri. Vei remarca rapid că starea ta generală de sănătate se va îmbunătăți considerabil, dacă vei reuși să faci asta.

Totuși, dacă renunți brusc la zahăr, există posibilitatea ca în primele 2-3 zile să experimentezi stări de amețeală și să te simți slăbită. Nu degeaba zahărul este considerat a fi un fel de drog – atunci când renunți brusc la el, după o lungă dependență, organismul reacționează exact ca în cazul oricărui alt drog, iar starea de sevraj își face apariția.

Dacă încă ai dubii privind consumul zilnic de zahăr, intră în galeria foto de mai sus și află care sunt cele 10 semne care îți arată că mănânci prea mult zahăr!

Citește șiCe se întâmplă în corpul tău dacă renunți la zahăr pentru 9 zile

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Sănătate
Vă recomandăm: