4 trucuri de înfrumusețare pentru a intra în forță în sezonul cald. Le pui în aplicare?

E de ajuns să aplici câteva trucuri de îngrijire intensivă, pentru a șterge cu buretele efectele zilelor geroase de iarnă și ale vântului.

În timpul iernii, pielea suferă din cauza temperaturilor scăzute și a vântului. Atât tenul, cât și pielea din alte zone se usucă și capătă un aspect tern, lipsit de strălucire. Ei bine, odată cu venirea primăverii, când zilele geroase au devenit doar o tristă amintire, ai nevoie de un tratament intens de înfrumusețare, care să îți confere strălucire și încredere în forțele proprii. Iată ce îți recomandă cosmeticienii la începutul sezonului cald.

1. Un tratament regesc pentru a trata tenul după o perioadă în care a fost greu încercat

Primăvara este sezonul renașterii, iar pielea ta merită și ea un tratament demn de o adevărată renaștere. Ea are nevoie de o ingrijire intensivă, pe măsura vicisitudinilor la care a făcut față în lunile friguroase.

Încearcă unul dintre aceste tratamente cosmetice, pentru a înlătura efectele negative ale vremii și pentru a reda aspectul sănătos al tenului. Indiferent pe care le-ai alege dintre ele, fie cele anti-rid, cele pentru regenerare sau cele pentru redarea fermității și luminozității tenului, cert este că vei avea parte de un adevărat răsfăț pentru piele și, de altfel, pentru întreg organismul. Este momentul cel mai bun din an pentru a-i oferi pielii un astfel de tratament profesional, pentru că acum are cel mai mult nevoie de el.

2. Regenerează-ți pielea cu ajutorul unor produse naturale

Pielea ta are nevoie în această perioadă de o hidratare intensivă, însă aplicarea de loțiuni și de creme pe pielea uscată nu va avea prea multe efecte, deoarece ea trebuie pregătită ca la carte pentru a absorbi produsele pe care le aplici. Așadar, un scrub din cap până în picioare, cu ajutorul căruia să îndepărtezi celulele moarte îți va pregăti pielea pentru a „primi” substanțele hrănitoare din produsele cosmetice pe care le folosești.

Poți să îți faci un scrub acasă cu zahăr, cu zațul de la cafea sau cu fulgi de ovăz. Clătește bine pielea cu gelul de duș pe care îl folosești în mod curent, apoi aplică produsul pe care îl folosești în general pentru hidratare. Pentru ten, poți folosi un scrub din mălai sau un tratament profesionist, cum ar fi microdermabraziunea.

3. Hidratarea, esențială pentru o piele tânără, suplă și sănătoasă

După lungile luni de iarnă, pielea ta este uscată și necesită o hidratare intensivă. Folosește o loțiune intens hidratantă sau niște produse naturale precum untul de cacao sau uleiul de cocos. Produsele naturale sunt cele mai indicate, deoarece nu conțin conservanți sau alte substanțe sintetice. Untul de cacao și uleiul de cocos intră mai greu în piele, însă oferă o hidratare de lungă durată, motiv pentru care sunt și cele mai potrivite pentru această perioadă din an.

4. Aplică o mască hrănitoare o dată pe săptămână

Am vorbit despre regenerare, eliminarea celulelor moarte și hidratare, însă nu trebuie să uităm de hrănire. Pielea are nevoie de nutrienți atât din interior, venind din alimentație, cât și din exterior, cei care vin cu ajutorul produselor pe care le folosim la nivelul ei.

O dată pe săptămână, aplică o mască de față destinată tipului tău de ten. Găsești astfel de măști în orice farmacie cu produse dermatocosmetice, dar poți la fel de bine să folosești și măști naturale cu miere, avocado, iaurt. Aruncă o privire și printre aceste rețete de măști naturale pentru ten, pentru a găsi una potrivită pentru tine.

Sursa foto: Shutterstock

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Frumuseţe

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: